Kotimaan matkailua!

Perjantai 2.8.2019 - Reijo


Kyllä kotimaassakin on vielä paljon nähtävää. Sen totesimme tuossa viikonvaihteen muutaman päivän retkeilyllä Etelä-Karjalan ja Savon ympäristössä. Eihän nuo kaikki aivan outoja paikkoja olleet, mutta useinmiten mennyt ohi ajeluksi. Hirvensalmi oli ensimmäinen etappimme, joka oli kyllä maisemiltaan maineensa veroinen. Sieltä Porvoo, Loviisa, Kotka nähtävyyksiä runsaasti. Erityisesti jäi mieleen Parikkalan patsaspuisto, jossa yhden miehen elämäntyönä normaalin työssäkäýnnin ohella valmistunut 560 kpl betonista tehtyjä patsaita. Kaikki todella taiteellisia ja miehen harrastama jooga näkyi patsaiden malleissa. Vielä Veijo Rönkkönen ehti uimaan lähes päivittäin 5 km ja kuntoilemaan muutenkin. Erikoinen ukko, nyt jo edesmennyt vuonna 2010. Vielä yövyttiin Savonlinnassa mökkivieraina Marjon ja Villen luona Saimaan rannalla. Uimassa piti käydä, vaikka vesi ei 19 asteisena houkutellut. Kävi niin kuin entiselle miehelle, että yksituumaisena vedestä tultiin.

Kuntapolitiikka on vielä kesälomalla, vaikka kuntapoliitikot vähän lämpenevätkin. Kihniöllä kaikki eivät näytä ymmärtävän, ettei raha kasva puissa. Kaikki pitäisi säilyttää niin kuin ennenkin, vaikka ei olisi varaakaan. Parkano ylläpitää myöskin Kihniön sotepalveluita tehdyllä yhteistyösopimuksella. Luetun sopimuksen ymmärtäminen ei näytä olevan kaikille selvää. Kihniöläiset haastoimme pesäpallo-otteluun, ehkäpä siinä ratkaistaan samalla epäselvyydet kuntien välillä.

Keskiviikkoiltana A-studiossa keskusteltiin taas kerran äärioikeistosta ja persujen osallisuudesta tähän joukkoon. Entinen persujen puoluesihteeri Slunga-Poutsalo näytteli autuaan tietämätöntä persujen mukanaolosta äärioikeiston tapahtumissa. Helsingin yliopiston tutkija todisti toisin ja tälläkin kertaa tutkija oli oikeassa. No elokuun lopussa kai persuille tapahtumasta tuomiot jaetaan omassa piirissä. Nytkin on kuitenkin vasta esillä ne jotka ovat median julkituomat. Edelleen piiri pieni pyörii puolueen sisällä.