Nostalgiaa

Perjantai 9.8.2019


Muutamia nostalgisia ajatuksia tuossa viikonvaihteen ja alkuviikon aikana tuli mieleen. Seurakuntanuorten Pisara-leirin Jumalanpalvelus oli hieno leirin päätöstapahtuma. Jossakin useiden kymmenien vuosien takana on muiston pisaroita omalta poikaleiriltä samalta Partaharjun leirialueelta. Poikatyön ohjaaja Pentti Kallio oli innokas Partaharjun kävijä ja innostaja seurakunnan poikakerhoon ja sitä kautta leirille.

Toinen muistojen herättäjä oli keihäänheittäjä Jorma Kinnusen muistotilaisuus Kalevan kisoissa Lappeenrannassa. Kinnunen oli innokas metsästäjä ja hirvenhiihdon ja juoksujen osallistuja. Monet kilpailujen jälkeiset saunajutut sai saunanlauteilla Jormalta kuulla. Aikamoinen huuliveikkokin.

Antti Rinne näyttää olevan aika tavalla pihalla monista tielleen tulevista asioista. Haluaa myöskin kommentoida sellaisiakin asioita joita ei ymmärrä, tai ei ole perehtynyt. Viimeisimpänä puoustusvoimien päällikön arvostelu. Se taitaa olla demareilla luontaispiirre. Meidän oma demari kaupunginvaltuutettu esittää yritystoiminnalle kaupattavaksi vanhaa tyhjilleen jäävää, homeiseksi todettua lukiorakennusta. Ko. rakennuksen osalta on kaupunginvaltuuston päätös rakennuksen purkamisesta. Demarivaltuutettukin oli valtuustossa mukana, mutta näin ne pitkän kesän aikana tehdyt päätökset unohtuu. 

Persut (mm. Joutsenlahti) ovat hyvin innokkaasti siteeranneet uutisjuttuja mm. fasebookissa terroristiteoista pitkin maailmaa. Nyt, kun USA:ssa tekijänä useissa murhajutuissa on ollut äärioikeistolainen terroristi ei ole kuulunut minkäänlaista kommenttia. Trumppi saa osansa syytöksistä omien rasististen lausuntojen takia. Ei kuitenkaan ole valmis myöskään aselakeja kiristämään USA:ssa. "Pitäähän sitä nyt jonkinlainen automaattiase olla jokaisella itsensä puolustamiseen".

Persut ovat varanneet oman puheenvuoron äärioikeiston masinoimaan tilaisuuteen, jossa sinänsä oikeutetustikin Turun puukotustapausta muistellaan. " Emmehän me ole äärioikeistoa, mutta esiinnymme heidän tilaisuudessaan puhujana"!!!!