Aika rientää

Lauantai 24.8.2019


Viikon kun viettää Tampereella, niin viikonloppukin on tavallista kiireisempi. Viikko Lapinniemen kylpylässä on sopiva määrä kaupunkilaiselämää. Kun kaupunkia talsii päivittäin edestakaisin useampia kilometrejä ja katselee tori- ja muuta elämää, saa aikalailla tarpeekseen tuosta elämänmuodosta. Kaupin kuntolenkit ja Näsijärven rantamaisemat tuovat toki oman hyvän olon tuohon elämään. Kun lapsenlapsista lähes puolet ovat jo melkein asettuneet tuohon ympyrään täytyy se omaksua tulevaisuuden muutokseksi. Tampereen keskustassa liikkuminen on tehty tosi hankalaksi kaikella muulla, kuin jalkapatikassa, tai nykyisin Siellä suosituilla "sähkömopoilla", tai mitä potkulautoja lienevät. Ainakin nuorista opetetaan laiskoja ja vielä vähemmän liikkuvia, kun pääsee sähköllä huristelemaan ja vielä voi jätellä näitä vehkeitä lähes mihin sattuu. Aika holtitontakin meno välillä näytti olevan.                                  Kotona siten odotti lähes parisadan leivoksen tilaus erään metsästysseuran vuosijuhliin. Leivokset tuli ajoissa valmiiksi ja vielä lauantaille kaupungin edustus naapurikunnan sivistysjohtajan viiskymppisille. Tosi miellyttävä komennus. Tenorissimo duon hieno konsertti juhlisti synttäreitä.

Ministeri Marin on kyllä selkeästi oikeassa. Kyllä lyhyttä työaikaa on paljon helpompi tehdä, kuin pitempää. Jos vaikka 24:stä tunnista (Marinin esitys) saisi saman palkan, kuin nykyisestä n. 38 tunnista, niin olisihan se paljon mukavampaa. Kauanko sitten riittäisi palkan maksajia on jo eri asia. Niinhän nämä demarien esitykset nykyään menevät, ei päätä eikä häntää.

Parkanon valtuusto aloittaa syyskautensa taas ensi maanantaina ns. torivaltuustolla. Asioita ei varsinaiselle kokoukselle juuri ole, mutta valtuutettujen kyselytunti on kokouksen alkuun, että ehkä siinä vähän säpinää syntyy. Yksi esille nouseva aihe on varmaankin Kolmostien terveyden henkilöstöasiat. Mm. toimitusjohtajan vaihdos. Se on kuitenkin asia jonka pääomistaja sanelee aika pitkälle ja siihen ei ole muilla mahdollisuus vaikuttaa.

Persut eivät kai millään tavalla olleet mukana äärioikeiston ampumaharjoitustapahtumassa, jossa mm. ministerien naaman kuviin osoiteltiin. Mukana olo kiistettiin, mutta kuitenkin puolue antoi jollekin mukana olleelle varoituksen. Turhaanko?