Kesä meni ja posti vielä kulkee

Perjantai 6.9.2019 - Reijo


Tässä viikolla sain olla mielipuuhassani. Opettajien apuna avustamassa koulun yleisurheilukisoissa. On mukava katsella ja samalla vähän opastaa pikku oppilaita kilpailun tiimellyksessä. Onnistumisen riemu on suuri niin voittajilla, kuin tuloksen tehneillä. Ehkä suurinta riemu onnistumisesta on kehitysvammaisilla koululaisilla.

Kepu käy viikonloppuna puoluekokoukseen ja valitsee itselleen puheenjohtajaa. Kahdella ehdokkaalla ei asioissa ole suuriakaan eroja. Katri on kyllä kauniimpi, kuin Antti. Asiakysymyksissä eron huomasin suhtautumisessa suuriin eläkkeisiin. Kaikkosen mielestä eläkkeisiin voitaisiin laittaa katto ja oli myöskin sitä mieltä, että kukaan ei tarvitse 8-9 tonnin kk eläkkeitä. Sen sijaan Kulmuni aika huolettomasti vastasi, että eläke on ansaittua tuloa. Tämä kysymys voi olla jopa ratkaiseva kepun pj vaalissa. Toisaalta Tv:n  haastattelussa Kulmuni vaikuttaa luotettavammalta. Paljonko painaa Kaikkosella Nuorisotalosäätiön tapahtumat, joista hän tosin on tuomionsa kärsinyt. Veikkaukseni kuitenkin on, että Kulmuni on seuraava pj kepussa.

Postin pääjohtaja sen sijaan saa jo sen verran palkkaa, että kyllä siinä aikanaan kaikki eläkerajat paukkuisivat. Kun aikanaan olin postin hallintoneuvostossa, niin luulen, että siinä porukassa ei olisi tuollaisia palkankorotuksia hyväksytty. Palkoista tosin päättää hallitus, mutta hallintoneuvosto antaa suuntaviivat ja myöskin vastaa osaltaan. Tällä kertaa hallintoneuvostossa lienee pelkästään kansanedustajia, joten ei kannattaisi kovin näyttää eduskunnassakaan pyhimykseltä näissä asioissa.

Hallitukselle tulee arki eteen sitten, kun syksyn budjettiväännöissä huomataan ensin, että tulopuoli sakkaa ja samalla menolupaukset on aivan muuta kuin realistiset. Kepu ja vihreät käyvät vielä omat vääntönsä mm. metsähakkuista ja maahanmuuton kustannuksista. Eiköhän tuoltakin osin kepu ole jo oppirahat maksanut ainakin puheenjohtajaehdokkaiden mielestä. Mielenkiintoinen poliittinen syksy kaikesta huolimatta tulossa.