Viikonloppuun surua!

Perjantai 13.9.2019 - Reijo


Huomenna, lauantaina on sellainen päivä, joita jokaiselle tulee joskus vastaan. Olen kantamassa Helenan veljeä haudan lepoon. Pitkällisen sairauden jälkeen poismeno oli odotettu ja viimeisinä päivinä jopa toivottu. Kun sairaus todetaan sellaiseksi, ettei mitään paranemisen toivoa ole ja kivut käyvät niin koviksi, ettei mikään lääkitys tahdo riittää, on hiljainen pois nukkuminen hyvin lohduttava. Kirkkoherran antama ehtoollinen rauhoitti niin sairaan, kuin kanssa eläjätkin.

Tällä viikolla olisi ollut kuntapäivät Helsingissä. Parkanon kaupungilta oli tavan mukaan hallitus ja puheenjohtajisto mukana. Tällä kertaa en halunnut lähteä mukaan vaan totesin, että ei mitään uutta ole tarjolla. Olen aika monet kerrat mukana ollut, joten ne on vähäksi aikaa nähtynä. Tosin en kertaakaan vielä ole ollut mukana kaupungin kustannuksella, vaan hotellit on hoituneet muiden kustantamana. Muutenkin valtuustoryhmämme on hyvin kriittisesti suhtautunut kaupungin kustannuksella reissailuun!

Joutsenlahden Anssikin soitteli ja haasteli Kankaanpään joukkueeseen juoksemaan muutamaan kisaan. Valitettavasti tällä kertaa ei ollut mahdollisuutta väliaikaisen juoksukiellon takia, mutta ehkä taas ensi kesänä.

Kuntamarkkinoiden puheenjohtaja keskustelu on ollut yleensä se tärkein anti, mutta nytkään sieltä ei mitään uutta esiin noussut. Itsekin olin kerran ex puoluettani edustamassa ko. keskustelussa. Antti Rinne on jo niin moneen kertaan puhunut ristiin omia esityksiään, ettei niistäkään mitään uutta saa irti. Suorastaan hupaisaa oli katsella eduskunnan kyselytuntia, jossa ministeri Kiurua hiillostettiin hoitajamitoituslupauksen toteuttamisesta. Täytyy sanoa, että oli taitava kiemurtelija. Samaan aikaan, kun Kiuru lupaa, että muutama tuhat hoitajaa tulee hetkessä lisää täyttämään hoitajavajetta, Rinne ilmoittaa ettei rahaa olekkaan. Vielä keväällä sitä oli rajattomasti. Kokoomuskin hurskastelee hoitajamitoituksella, vaikka viime hallituksessa mitoituksen nostamista vastusti viimeiseen asti.

Kepu sai Kulmunin, niin kuin vähän veikkailin. Kyllä tyttöparka sai aikamoisen tehtävän olla mukana hallituksessa, johon ei iso osa kepulaisista olisi halunnut ja samaan aikaan pitäisi kannatustakin nostaa. Nouseehan se tuon kokouksen saaman julkisuuden kautta ehkä 13 prosenttiin, mutta jatko riippuu siitä kuinka vietävissä kepu on vihervasemmistohallituksessa.