Hallitus politiikka lämpenee...

Perjantai 20.9.2019


Nyt alkaa puolukat olla jo kypsiä. Viitisenkymmentä litraa on jo kerättynä ja marjaisia paikkoja vielä jäljellä. En tiedä pitääkö ottaa lauantaina mukaan Tammelan torille ja alkaa kaupitteleen? Perattuina torilla pyydetään 4 euroa litralta. Kyllähän sitä tuolla hintaa vois myydäkkin. Katsotaan vieläkö innostuu keräilemään.   Se on siinä ja tässä pitääkö nurmikko vielä kerran ajaa ennen talven tuloa. Pakkasta jo muutamana yönä ja vesipumppu on pitänyt peitellä, ettei jäädy. Pitäis vielä ruohonleikkuri pestä talviteloille.

Politiikassa ja hallitusrintamalla on vielä kovasti lämmintä, eli siellä ei halla uhkaa. Vaikka Rinne kuinka vakuuttaa, että verotus ei nouse ja eläkkeitä nostetaan voi olla, että ei paljon leipä kenelläkään näillä eväillä levene. Paitsi tietysti puolueilla ja niiden myötäjuoksijoilla. Avustajia ainakin riittää jokaisella puolueella ja varsinkin hallituspuolueilla. Eli Rinteen ja Harakan työllistämismalli on siltä osin viimeisen päälle onnistunutta. Hallitus laskee palkkatuetun työllistämisen varaan ja luulee sen olevan joku viisasten kivi. Sillä voidaan saada jonkinlainen määrä työllistettyä pineksi aikaa, mutta pysyviä työpaikkoja ei sillä luoda. Ei yritykset palkkaa työntekijöitä, ellei ole todellista tarvetta. Myöskin investointitukien useampi kertainen poisto-oikeus voi jäädä vaikutuksiltaan hyvin pieneksi. Yleensä, jos investoinnilla ostetaan esim. koneita, niin kone voi korvata ihmisen. Eli vaikutus voi olla päinvastainen.

Vihreä kansanedustaja Iris Suomela antoi tulikivenkatkuista palautetta Persu Halla-aholle eduskunnassa käydyssä "raiskausmääritelmä" keskustelussa. Vanhat kirjoitukset tulevat vastaan Halla-aholle, kun hän aikanaan kirjoitti blogissan " että on vaikea tuntea sympatiaa raiskausrikosten uhreja kohtaan, koska tuntee houkutusta ajatella, että naiset saavat sitä, mitä pyytävät". Samassa yhteydesä hän osoitti vihervasemmistolaisia naisia ja muita maailmanparantajia kohteiksi, mikäli raiskauksia tapahtuu.