Autoilu loppuu, kun nostetaan hintoja riittävästi..

Perjantai 25.10.2019 - Reijo


Eipähän tule eläkeläisellä aika pitkäksi, kun lähes joka päivälle on keksittynä askareita. Vielä pitäis ehtiä noita lehtiäkin haravoida, mutta kun osa on vielä puissa, niin sitäkin hommaa saa tehdä moneen kertaan. Ehkä pian lumi kuitenkin peittää. Veneet on vedettynä kuiville ja laituriakin palan matkaa. Odotellaan, että vesi vähän nousisi niin helpottaisi nostoa. Aika vähän on vesi noussut, vaikka on satanutkin lähes joka päivä. Ensi viikolle uhkaillaan jo 30 asteen pakkasilla, mutta ei varmaan tällä korkeudella. Tiistaina taas suksiteltiin 20 km ja oli jo vähän helpompaa, kuin eka kerta. Ensi viikolla jatketaan. Keskiviikko meni Saarijärvellä, kun käytiin laittamassa paikkoja talviteloille. Illalla vielä yhteiskristillinen kirkkoilta. Torstaina Tampereella ja Perjantaina Alajärvelle. Viikonloppuna ja maanantaina on kaupungin ja metsästysseuran järjestämä hirvijahti, jossa kutsuvieraina vaikuttajia eri yhteisöistä. Sitten vielä maanantaina kaupunginvaltuuston 100 vuotis juhlakokous.

Suomessakin tapahtuu. Jotkut neropatit ovat keksineet, että jos polttoaineiden hintoja nostaa riittävästi niin autoilu vähenee. Onpahan aika nerokasta. Voi olla, että on muitakin vaikutuksia. Voiko kaikki työntekijät muuttaa työpaikkojen viereen, ettei autoilua tarvita? Hallitus sentään näytti suhtautuvan nihkeästi tähän ajatukseen. Vihreä valta ei kuitenkaan vielä ole täysin sekoittanut hallituksen ajatuksia. Sitäkin saamme pienellä pelolla odotella. Maito ja liha alkaa olla jo pannaan tuomittuja joissakin kouluissa ja laitoksissa. Osa kokoomuslaisistakin on lähtenyt tähän mukaan, joten kepu on paljon vartijana myöskin hallituksessa. Toivottavasti edes siellä jonkinlainen järjenvalo syttyisi.

Maailmalla äärioikeistolaiset ajelee autoilla ihmisten päälle ja tekevät samaa mitä erilaiset terroristijärjestöt eri puolilla maailmaa. Suomessa värilliset ja valkoiset ihmiset raiskaavat naisia ja lapsia. Yhtä rankaistavia ja törkeitä tekoja kaikki. Merkillepantavaa on se, että ei näy erään tällä kertaa nimettömäksi jäävän puolueen kannattajien kommenteista muita, kuin maahanmuuttajien rikokset. Tuomittavia kaikki. Olisiko rasistisella ajttelulla osuutensa tähän valikoivaan kommentointiin. Lappajärveläinen yrittäjä Jouko Kyröläinen sanoi rasismista Iltalehden haastattelussa, että "pahimmat ennakkoluulot ovat yleensä heillä, jotka eivät ole oikein käyneet missään. Kun liikkuu maailmalla, avautuvat silmät eri katsantokantaan". Aika laittamattomasti kommentoitu.