Mehiläinen ja Pihlajalinna..

Perjantai 8.11.2019 - Reijo


Taas on mukavasti viikko vierähtänyt. Alkuviikko kotiaskareissa ja pakkasessa lenkkeillessä. Kankaanpääläiset lupailivat jo ensi viikon alkuun valmista ulkolatua n. 2,5 km. Täytyy käydä tsekkaamassa.  Keskiviikkopäivä meni Pori -Parkano- Haapamäki ratatyöryhmän palaverissa.Maan hallitus lupailee myöskin poikittaisraiteiile ja vähän liikennöidyille radoilla auvoista tulevaisuutta. Näin pph ratahankkeen vetäjätkin uskovat, tai ainakin toivovat. Useita tämän vanhan poikittaisradan varrella olevien kuntien edustajia on hankkeessa mukana. Onhan tuo rata-alue edelleen valtion omistuksessa ja vielä siellä täällä pätkä rataakin jäljellä. Esim. Parkanon ja Niinisalon välillä, jolla puolustusvoimien kuljetuksia aina silloin tällöin liikkuukin. Ratahankkeen kustannusarvio liikkuu n. 350 miljoonan euron lukemissa, joten siihen tuio hanke taitaa aina pysähtyä. Ei taida hallituksenkaan myötämielisyys muuttua rahaksi!!!

Torstaipäivä meni Tampereella ja illaksi Ikaalisiin Ikaalisten vesireitti hankkeen päätös seminaariin. Mielenkiintoisia hankkeita. Kokemäenjoen vesireitti joka ulottuu Ikaalisten kautta myöskin Parkanoon on useissa kunnissa nostanut esiin vesistöjen kunnostustarpeet. Parkanonjärvi jossa hankkeena on vedenpinnan nosto on suorassa yhteydessä myöskin meidän laituripaikassamme virtaavaan Viinikanjokeen. Toivottavaa, että hanke toteutuisi ja myöskin joen veden pinta nousisi myöskin pysyvästi, eikä pelkästään tulva aikaan.

Mielenkiintoisia aikoja myöskin Parkanolle tuo Mehiläisen ja Pihlajalinnan kauppa. Vaikka johtajat lupailivat kaikkien sopimusten pysyvän ennallaan ja niin tietysti sopimuksissa sanotaan. Kuitenkin jonkinlaisia vaikutuksia voi meilläkin soteulkoistus sopimukseen olla. Ne voivat olla myöskin myönteisiä. Mehiläinen on kilpailukykyisesti ja hyvällä palvelulla hoitanut ainakin työterveydenhuoltoa Seinäjoella. Kuun vaihteessa kokoonnumme Kolmostien terveyden hallituksessa, joten siellä ehkä tilannetta hieman valaistaan.

Aika merkilliseksi tuo sananvapaus tilanne on Suomessa mennyt. Päivi Räsänen on laitettu valtakunnansyyttäjän toimesta tutkittavaksi 15 vuotta sitten kirjoittamistaan pääasiassa Raamatun teksteistä ja niiden tulkinnoista. Timo Soini sentään uskalsi julkisesti asettua puolustamaan Räsästä. Merkillisintä asiassa oli, että yksi leipäpiispa Laajasalo oli hyvin kriittinen Räsäsen Raamatun tulkinnoille. Minkä opin mukaan hän opettaa!!!?  Jos kaikkia yhtä vanhoja kirjoituksia aletaan kaivella, niin luulempa, että erään puoluejohtajan kirjoituksista löytyisi aika tavalla valtakunnansyyttäjälle tutkittavaa.

Kaikille Isille hyvää Isänpäivää. Lauantaian olemme saattamassa yhtä isää ja ystäväämme  haudan lepoon.