Ei kusti polje

Perjantai 22.11.2019


Tampere näyttää edelleen olevan asioiden hoidon kannalta ja muutenkin tärkein "isompi" kaupunki. Tiistai-iltana oli Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo kutsunut uusien hiippakuntaan liittyvien seurakuntien puheenjohtajistot vierailulle piispalaan. Kutsun saivat myöskin avecit, joten päästiin mukaan vierailulle. Tavallisen komea pytinki on piispalla hallittavanaan siellä Pyynikin rinteellä. Oikein mukava ja lämminhenkinen vastaanotto oli piispalla ja piispattarella. Piispatar on lähtöjään Kihniön Järventaustan sukua, läheltä Helenankin kotia. Tästäkin tuli tietysti vähän tarinoitua. Piispa Matti Repo on erittäin mukavan ja rennon tuntuinen jutustelija. Pääsimme samaan pöytään ruokailemaan ja juttelemaan niitä, näitä. Edellisen kerran olimme juttusilla Tampere talon Pirkan päivillä. Tarinointi meni tottakai myöskin ajankohtaiseen koululaisten joulujuhla keskusteluun. Piispalta, eikä myöskään muilta seurakuntien edustajilta ymmärrystä löytynyt vähääkään apulaisoikeuskanslerin kannanotolle ja vielä vähemmän vapaa-ajattelijoiden kommenteille.

Samaan sarjaan vapaa-ajattelijoiden ja muiden "pöffeleiden" kanssa menee se proffa, jonka mielestä Mannerheimin kuva häiritsi koulun seinällä. Tämä proffa ei ilmeiseti tunne Suomen historiaa, kuinka ratkaisevassa osassa Mannerheim on ollut Suomen itsenäisyystaisteluiden aikana. Kotonani Mannerheimin kuva oli seinällä ja laittaisin sen kyllä omallekin seinälle, jos olisin mukaan saanut. 

Posti on sotkeutunut ilmeisesti omaan näppäryyteensä. Kun vasemmistovetoisen hallituksen aikana ollaan menossa lähelle yleislakkoa on se vain osoitus siitä kuinka avutonta joukkoa sielläkin on tosipaikan tullen. Annetaan postille lupa muuttaa osa työporukasta eri työehtosopimuksia noudattavan järjestön alaiseksi ja sitten ei tiedetä mitä on tullut luvattua. Eduskunnan kyselytunnilla KD:n Sari Essayah kyseli miksi ei yleispalveluvelvoite koske myöskin muita jakelua tekeviä yrityksiä. Sallitaan ns. kermankuorinta varsinkin suurissa taajamissa. Samasta asiasta keskusteltiin useita kertoja jo silloin, kun itsekin olin postin/Itellan hallintoneuvostossa. Hallintoneuvostolla, kun ei ole tähänkään asiaan mitään päätösvaltaa, niin se jäi vain keskustelun asteelle. Ensimmäisen kerran taisi tämän eduskunnan aikana ensimmäinen Persujen kysymys jossa ei varsinaisesti puhuttu maahanmuutosta. Tosin sitten yksi kysyjä Halla-ahon lisäksi siihen viittasi epäsuorasti.

Parkanossa keskustelu palkkapolitiikasta jatkuu. Jälkipeli lienee kuitenkin turhaa. Palkkataso on määritelty ja sen mukaan eletään. Niin se on tässä maailmassa aina ollut, että kaikille ei palkkakuitti ole yhtä komea. Ehkä suurin osa on sen jopa ansainnut. Olisi varmaan pitänyt lukea silloin, kun lasketteli. Oma vika, en kadehri.

Muokattu 21.11.2019 19:01: Reijo