Kusti polkee....

Perjantai 29.11.2019 - Reijo


No onkos tullut kesä...... tulee mieleen, kun tuota ilmanalaa seurailee. Maa on valkoinen ja huomenna taas vesisateessa musta!! Ehkä se talvikin tulee. Viimeistään silloin, kun lähdemme ajelemaan Itä-Suomeen ystävämme syntymäpäiville Joulukuun puolivälissä. Aikataulukin on haastava, kun takaisin tullaan taas toisille synttäreille samalle viikolle. Synttärikakutkin pitäis ehtiä vielä tehdä viikonlopulle. No eipä tule aika pitkäksi.

Maanantaina kaupunginhallitus teki valtuustolle esityksen ensi vuoden talousarvioksi. Arvio on jonkinverran miinuksella, mutta yleensä vuoden aikana on kurottu umpeen miinuksia. Työllisyyden hoitoon panostuksia ja myöskin tarpeettoman omaisuuden myyntiä niin sillä päästään jo aika pitkälle. Kihniön kanssa käydään vääntöä joistakin näkemyseroista sote-palveluiden hoitamisesta. Tuntuu siltä, että ymmärrys ei ihan ole kohdallaan nimenomaan Kihniön päässä. Ei Kihniökään voi vaatia sellaisia palveluita, jotka ovat nykylain vastaisia. Terveyskeskuksen vuodeosasto ei voi olla nykyään kenenkään koti. Kaiken lisäksi Kihniöläiset jotka itse pystyvät asiasta päättämään tulevat mieluimmin sellaisten palveluiden ääreen, jossa lääkäri on koko vuorokauden päivystyksessä. Jos vääntö viedään liian pitkälle voi olla, että maksuposti tulee kalliiksi Kihniölle. Toivottavasti tässäkin järki voittaa.

Eilispäivän ilta meni Mänttä-Vilppulassa Saskyn koulutuskuntayhtymän kokouksessa. Kokouksessa normaalit syyskokousasiat. Talousarvion hyväksyminen ja tarkastuslautakunnan huomioihin vastine. Koulutuskuntayhtymällä on pätevät hallintohenkilöt ja myöskin hallitus, joten myöskin talous on ainakin toistaiseksi ollut hyvässä kunnossa. Tarvittavat saneeraukset ja toiminnan järkeistämiset on tehty ajoissa.

Tänään on vuorossa kaupunginhallituksen ja puheenjohtajiston ja avecien pikkujoulutapahtuma Tampereen teatterissa johon sisältyy myöskin ruokailu Tillikassa. Teatterissa näytöksenä Notre Damen kellonsoittaja musikaali. Oman mielenkiintonsa tuo parkanolaislähtöisen Marjatta Kuivaston lavasteet. Kuivastolle myönnettiin juuri Pirkanmaan taidepalkinto.

Posti kulkee, jos kulkee. Ainakin lakko päättyi ja sen puoleen pitäisi kulkea. Mukava, kun ei ainuttakaan laskua ole postilaatikosta löytynyt pariin viikkoon. Muuten posti on kyllä aamupostissa kulkenut ihan mukavasti. Aamulla 4-5 välillä on kaikki tarvittava posti tullut Aamulehden mukana laatikkoon. Demarit sekoilivat postiasiassa pääministeriä myöten. Ministeri Paatero jonka pitäisi näitä asioita hoitaa oli pihalla, kuin lumiukko. Avustajiakin ministerillä on useampia ja yksi ainakin oli postin johdon mukana San Francickossa, missä päätöksiä postilaisten siirrosta medialiittoon tehtiin. Ehkäpä askarteluohjaajan koulutus ei anna enempää kompentessia yhden asian tajuamiseen.