Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Perjantai 6.12.2019 - Reijo


Täytyy palata viime viikkoiseen teatterireissuun. Kyllä oli komea näytös puitteiltaan ja esiintyjiltään. Vaikka 1400 luvun tapahtumiin pohjannut näytelmä ei ihan kaikilta osin aukeakkaan, tekee loistavat esiintyjät ja lavasteet siitä miellyttävän kokemuksen.

Maanantaina Kolmostien terveyden hallituksen kokous luotsaili ensi vuotta alkuun ja samalla tämän loppuvuoden kritiikit ja kehut rekisteröiden ja tulevassa toiminnassa huomioiden. Keskiviikkona, uusittu Viinikkajoen silta sai kunniakkaan avauksen nauhanleikkaamisineen. Tosin sillalla on jo parisen viikkoa päässyt liikennöimään. Kyllä sitä oli jo odotettukin. Useampi kertoi, että oli vanhasta muistista vielä jäänyt vartoilemaan ylämäestä vastaantulevia. Taisipa kerran käydä itsellenikin niin. Nyt kyllä mahtuu reilusti isommatkin autot rinnakkain.

Kun viime viikolla kirjoitin, että ministeri Paatero on pihalla, kuin lumiukko, se osui kohdalleen. Eihän siinä montaa päivää mennyt, kun näin kävi kirjaimellisesti. Samassa hässäkässä myöskin pääministeri Rinne tuli ulkoistettua. Aika lapsellista on hakea syyllisiä Rinteen kampittamiseen. Kyllä Rinne ihan itse kompastui omiin jalkoihinsa. Ja hyvä niin. Mikäli kepu olisi peruuttanut oman episodinsa, niin 10 prosentin gallupmittaus olisi ollut lähellä. Saattaa se olla nytkin. Virhe on tapahtunut silloin, kun kepu lähti demarien ja muun vihervasemmiston takuumieheksi. Vaihtoehtohan nyt olisi ollut uudet vaalit, koska persuista ei olisi hallitukseen lähtijöiksi. Olen vähän matkaa lukenut Jessikka Ahon kirjaa "Putinin trollit". Kyllä Suomen poliittinen sirkus vielä pahasti kalpenee tuon trollijoukon tapahtumille. Luetaan lisää.

Tänään Perjantaina Suomi viettää itsenäisyyspäivää. Aika harvassa alkavat olla ne sotaveteraanit jotka vielä omin jaloin pääsevät Itsenäisyyspäivän juhliin. Parkanossa ehkä pari kolme. Nuorimmatkin veteraanit ovat kuitenkin jo yli yhdeksänkymmenen ikäisiä. Kihniössä haudataan viikon päästä eräs vanha ystävämme sotaveteraani hänkin ja eli yli 90 vuotiaaksi. Sankareita kaikki. Parkanon juhla on sillä tavalla ohjelmalliseti mielenkiintoinen, kun meidän nuorimmainen Marjo, on musiikki osuuden esiintyjänä. Hän laulaa mm. oman sanoittamani ja Myllymäen Klasun säveltämän laulun ohjelmaosuudessaan. 

Hyvää Itsenäisyyspäivää!