Hiihtolomalla!!!

Perjantai 21.2.2020 - Reijo


Varmasti yleisin puheenaihe näinä päivinä on ollut lumeton talvi. Tai tosin vain täällä eteläisemmässä Suomessa. Pohjoisessa kai lunta on ennätysmäärin. Nurmikko vihertää jo komeasti. Ei nyt ihan vielä leikkuria tarvi ottaa talviteloilta. On toki lunta tullut joskus vielä maaliskuullakin kymmeniä senttejä. Ei täällä hiihdellä, vaikka lapsia tuleekin loman viettoon joksikin päiväksi.

Viime viikolla sain olla Eläkeliiton kerholle kertomassa mm. vanhusneuvoston toiminnasta. Tänään Perjantaina sain kutsun Rantakodon Ikätorille kertoilemaan neuvoston toiminnasta ja ottamaan vastaan toivomuksia tulevaan toimintaan. Mielenkiintoista on aina kuulla niiden ihmisten ajatuksia ja toivomuksia jotka eivät itse välttämättä saa muuten ääntään kuuluviin. Näille ihmisille olemme sen velkaa. Perjantai-iltapäivä vielä menee "kerjuulla". Ei kuitenkaan onneksi itselle, vaan Yhteisvastuukeräystä Helenan kanssa S-Marketilla.

Amerikoissa käydään mielenkiintoisia esivaaleja demokraattien presidenttiehdokkaan valinnasta. Ehdokkaat sättivät toisiaan ja sitten, kun ehdokas on valittu pitäisi kaikkien olla yhtenäisesti ehdokkaan takana. Joku suomalainenkin kommentaattori oli muka asiantuntija Järviradiossa. Taisi olla Paunio nimeltään. Hänen mielestään Demokraattien miljardööri ehdokkaat ei olisi sopivia presidenttiehdokkaiksi. Pauniolta on jäänyt huomaamatta, että Trumppikin on miljardööri. Ja toimintakin vähän sen mukaista. Sillä on saavuttanut suosiota niiden keskuudessa joilla paljon rahaa on ja muita voi sumuttaa valehtelemalla ja rahalla uutisia ostamalla.

Saksassa joku äärioikeistolainen ampui kymmenkunta ihmistä. Ei kovin isoja otsikoita ole Suomessa samoin ajattelevat kirjoittaneet. Yleensä somessa määrätyillä sivuilla äkkiä näkyy, jos joku muu tekee näitä tekoja.

Persuilla on rahaa millä mällätä. Juha Mäenpäätä puolustamaan on palkattu entinen linnankundi, nykyinen varatuomari, jonka tuntipalkka alkaa 500 eurosta. Puoluetukirahoilla on hyvä mällätä ja nythän niitäkin vielä korotettiin.

Eduskunnassa käytiin keskustelua huumeiden käytöstä ja sen estämisetä. Niikko ja muutamat muut olivat oikealla asialla. Ilmeisesti päättäjätkään ei tiedä kuinka laajasta ja vaarallisesta asiasta on kysymys. Vihreät ovat vastaväitteistä huolimatta olleet hyvin myönteisiä huumeiden laillistamiselle. Taisipa joku ehdotella jopa huumehuoneita jonnekin. En ymmärrä ihan sitäkään, että apteekit myyvät huumeneuloja. On siinä tietysti tarkoitus suojella joiltakin tartunnoilta, mutta kuuluuko riski yhteiskunnalle. Sitä voi miettiä!!!