Korona peliä!

Perjantai 28.2.2020 - Reijo


Mistä lie nimensä tuo infektiotauti saanut, mutta Korona virus on päivän sana. Kun maan hallituksen pitää ministerien suulla opastaa, että käsiä täytyy pestä ja toisia ihmisiä päin ei saa aivastaa, niin varmasti on isoista asioista kysymys. Kyllä kai nuo pitäis olla itsestään selvyyksiä tänä päivänä kaikille. Eduskuntakeskustelukin aiheesta piti järjestää. Siellä mm. persuedustaja pelotteli kovasti ihmisiä, että hätäsimmät jo varmaan soittivat hätäkeskukseen. Onhan täällä nähty sarssit ja lintuinfluenssat ja monet muut taudit ja vielä suomalainen sairaanhoito on pärjännyt. 

Persut on kovasti taas olleet pramilla kuluneen viikon aikana. Hakkaraisen Teuvokin löysi Hondurasista morsiamen ja toiveissa ainakin nuorikolla olisi, että pikku-hakkaraisia alkaisi tulla. Onnea vaan Teukalle. Vähemmän miellyttävää julkisuutta toi persuille PS-nuorten varapuheenjohtaja ilmoittautuessaan fasistiksi. Eihän tuo tuossa joukossa mitään uutta ollut, mutta sitä ei saisi sanoa julkisuudessa. Sitä joutui jopa Halla-ahokin selittelemään. Suomen Sisu järjestö, joka on persujen taustajärjestö tuottaa näitä reppanoita. Timo Soininkin mainostama PS-lehden päätoimittaja Matias Turkkila on tämän järjestön tuotoksia. Turkkila oli yksi arkkitehti Putkosen kanssa hajottamassa PS puoluetta. Näiden kahden herran tuloa puolueen töihin olin aikanaan puoluehallituksessa vastustamassa muutamien muiden kanssa. Valitettavasti ei silloin viesti mennyt perille.

Eläkeyhdistykseltämme kysyttiin vuokralle tiloja Saarijärven päivähoidolle. Kun yhdistyksen toinen päärakennus on vajaakäytöllä, tein tarjouksen tiloista, jotka olisivat tuohon toimintaan riittäneet ja soveltuneet. Ainoa ongelma oli, että nykyään päiväkodin tilat vaativat koneellisen ilmastoinnin. Sitähän meillä ei tuossa vanhassa päärakennuksessa ole ja eikä laiteta. Oli myöskin muita vaatimuksia, vaikka ilmastoinnin osalta olisi joustettukin, että peruutin tarjouksen. Se on aika merkillistä, että vaikka jokapuolella on pilalle "ilmastoituja" kouluja ym. rakennuksia, ei ymmärrys ole vielä niin hyvin mennyt perille.  Järkeä voisi käyttää sellaisissa tiloissa, joita ei ole koneelliselle ilmastoinnille suunniteltu. Näitä miljoonalaskuja maksetaan monissa kunnissa.