Politiikan aallokkoa

Perjantai 6.3.2020 - Reijo


Ensimmäinen korona tartunta Pirkanmaalla. Siitä se lähtee. Italian ja Kiinan terveisiä tulee Suomeen. Kun tässä välillä miettii lähtisikö jonnekin lomareissulle, niin ei ainakaan Italia tule ensimmäisenä mieleen. Ehkä Venäjä tai Pohjois-Korea olisi turvallisimpia. Niissä ei ole todettu tartuntoja.(tai ei ainakaan uutisoitu !!!!). Jos tautia alkaa pelätä, silloin on paras pysyä pirtillä. Katsotaan kun kevät etenee.

Turkin ja Kreikan rajalla on muutamia satojatuhansia "pakolaisia" vartoomassa Eurooppaan pääsyä. Persut ja kokkarit ottavat tilanteesta kaikki irti. Kaikki on näiden mielestä  Turkin syytä, kun ovat päästäneet "leiriläiset" karkuun. Venäjä ja Turkki ovat pääsyylliset ajamalla syyrialaiset sotaa pakoon omasta maastaan. Toisaalta taas Amerikka, vaikka on sodasta vetäytynyt, aseistaa kuitenkin edelleen Syyrian taistelijoita. Trumppi eikä Putini vahingossakaan päästä pakolaisia omiin maihinsa, vaikka ovat suurimpia syyllisiä sotatilanteeseen.

Amerikassa Trumppi voi saada tasavertaisen vastuksen syksyn presidentin vaaliin. Biden, joka vaikuttaa hyvin fiksulta ehdokkaalta ainakin Trumppiin verrattuna, on ainoa joka voi tuossa kilvassa pärjätä. Toisaalta, kuka tahansa demokraattien ehdokkaista vaikuttaa Trumpin rinnalla hyvin fiksulta.

Jopa Halla-ahokin huomasi, että hörhöjä on joukossa ja aloitti puhdistukset. Niinkuin viimeksi kirjoitin se pesä mikä pitäisi puolueen erottaa on Suomen Sisu, joka edelleen on monen mm. kansanedustajan "poliittinen koti" ja lähiyhteisö. Vaikka Matias Turkkila on onnistunutkin lehteään luotsaamaan, siitä huolimatta hän on Suomen Sisun kasvatti ja osittain sen perustaja. Niinkuin sanoin olimme erään toisen puoluehallituksen jäsenen kanssa hallituksen kokouksessa vastustamassa Turkkilan ja Putkosen valintaa. Nämä kaverit pitivät huolen siitä, että Jyväskylän puoluekokoukseen tuli satamäärin uusia "sisu" aattellisia jäseniä ja muuttivat puoluekokouksen kulun. Samaan aikaan oli myöskin allekirjoittaneen lähettämiä jäsenhakemuksia, jotka hyväksyttiin vasta kokouksen jälkeen. Tämä "mölykööri" joka kokouksessa esiintyi oli tätä nuorisojoukkoa, joka nyt erotettiin Halla-ahon toimesta. "Mauri on työnsä tehnyt, Mauri saa mennä".

Myöskin paikallispolitiikan alueella tapahtuu. Pari kunnallispoliitikkoa liukeni keskustan ryhmästä. Luottamuspula oli syynä. Ehkä oli, ehkä ei. Oliko se molemminpuolista? Tuo oman mielenkiintonsa seuraaviin kunnallisvaaleihin. Joku tähän mennessä ainakin viidessä puolueessa esiintynyt "poliitikko" puolusteli persuja siihen malliin, että taitaa olla puolueeen vaihto taas edessä.