Koronapolitiikkaa...

Perjantai 13.3.2020 - Reijo


Että Helsingissä kauppojen hyllyjä tyhjentyy ihmisten hamstraamina, se on vielä ymmärrettävää, mutta samaa tapahtuu myöskin täällä periferiassa, se tuntuu jo vähän yliampuvalta. Todennäköistä on, että koko maassa päädytään moniin rajoituksiin ainakin yleisötapahtumien osalta. Ruoan hamstraaminen on ehkä hätävarjelun liiottelua. Tietysti, jos on täysin uus´avuttomia, niin lienee sekin tarpeen. Muutama pussi makaronia ja lihasäilykkeitä, niin sillä menee jo pitkälle ja on edullista. Kyllä useat yhteisöt ovat suhtautuneet hyvinkin vakavasti koronataudin leviämiseen. Ainakin Tampereella olevat koululaisemme ovat joutuneet rajoitusten uhreiksi. Yliopiston koulutusta rajoitetaan tai jopa lopetetaan ainakin määräajaksi. Urheilutapahtumat mm. joukkuepelit päätetään kevään osalta. Ikävää niille joita asia koskee.

Aika raukkamaista koronainfektion käyttäminen politiikan tekovälineenä. Aika lapsellista oli eduskunnan kyselytunti eilen illalla. Jos maan hallituksen pitää neuvoa kuinka jokaisen ihmisen pitää tällaisessa tilanteessa käyttäytyä, niin olisiko vikaa ihmisissä? Jos ei koulun opettaja (Kangasala) itse ymmärrä, tullessaan Italian korona alueelta, että olisi syytä vähän aikaa olla poissa koulun mäeltä, niin onko syy muualla, kuin opettajassa. Vastaavia tapauksia on useita.  Kansanedustaja Tynkkynen väittää, ettei ole saanut tarpeeksi tietoa. Onko tällainen kansanedustaja ihan ajan tasalla. Kaikki tiedotusvälineet ovat täynnä tietoa jokaisesta vaiheesta mitä infektion osalta tapahtuu. Kansanedustajalla on vielä laajempi mahdollisuus tätä tietoa saada, mutta jos ei ole vastaanottokykyä, niin se on oma ongelma. Eihän sitä toki ymmärtänyt USA:n Trumppikaan. Ensin korona oli demokraattien sabotaasia, mutta nyt vaalien pelossa hyvin erikoisia ratkaisuja. Matkustus Euroopasta , Amerikkaan suljetaan. Sen sijaan Britannian ja Irlannin tautialueilta, tervetuloa. On siinäkin velikulta. Trumpin kausi kuitenkin vetelee viimeisiään, kun demokraatit alkavat järkevöityä ehdokasvalinnassaan. 

Mielenkiintoinen uutinen Kurikan Jalasjärveltä. Pitkäaikainen persujen valtuutettu oli eronnut puolueesta ja perustanut oman ryhmän. Pikkuhiljaa se järki siirtyy naapurikuntaankin!