Uusimaa eristyksiin.

Perjantai 27.3.2020 - Reijo


Kaksi asiaa ihmetyttää tässä korona uutistulvassa. Uutiset TV:ssä, uutiset päivän lehdissä, ei juuri muuta, kuin koronaa. Mistä riittäisi uutisia, jos ei koronaa olisi. Ilmeisesti ei mitään muuta tapahdukkaan tässä hetkessä. Jopa poliitikot ovat kovin yksimielisiä koronan hoidosta. Toki eduskunnan koronaan rajatulla kyselytunnilla aina jonkun täytyy tuoda esille omaa erinomaisuuttaan, kuinka asiat olisi pitänyt hoitaa. Kyllä kai pääosin täytyy myöntää, että Marinin hallitus on onnistunut tässä tehtävässä kohtuullisen hyvin. Hyvin tuo "tyttöjoukko" on onnistunut myöskin tv esiintymisissään. Helppo on huudella, miksi ei sitä tai tätä ole tehty aikaisemmin? Lähes kaikissa asioissa on kuitenkin perustuslain määräykset jarruttamassa nopeaa käsittelyä. Ei ravintoloitakaan voi määrätä suljettavaksi ilman lain muutosta. Uudenmaan alueen sulkeminenkin vaatii lain mukaisen käsittelyjärjestyksen. Vaikka joku persu Tavio vaatiikin heti poliiseja kyttäämään yli seittenkymppisiä, etteivät liikkuisi ulkopuolella pihapiirinsä, ei asia ole niin yksinkertainen. Siinä porukassa on totuttu lakia "vähän " kiertämään, mutta eduskunta ja hallitus ei voi niin toimia.

Se myöskin ihmetyttää, eikö ihmisillä ole itsellään minkäänlaista omaa järjenjuoksua. Jos tullaan ulkomailta ja mahdollisilta korona alueilta ei ajatustakaan, että noudatettaisiin niitä ohjeita joita lentokoneissa ja lentokentällä on jaettu. Pitäisi olla jokaisella oma henkilökohtainen opastaja miten toimitaan!!! Olisihan sinne voinut vaikka nykyisen työministerin laittaa oppaaksi. Eipä tuolla paljon muutakaan näytä virkaa olleen.

Kyllähän tilanne on vakava. Onko se sotaan verrattava. Ehkä ei kuitenkaan. Tämän hoitaminen on kuitenkin kansalaisten omissa käsissä pääosin. Niinkuin eräs leipurikoulun opettaja sanoi tv:n haastattelussa: " ei kuitenkaan tarvi olla juoksuhaudassa".

Uusimaa on oma lukunsa. Aikaisemmin Helsingin pormestari Vapaavuori rehvasteli " me emme tarvitse maaseutua, me pärjäämme omillamme". Voi olla, että rehvakkus hieman laantuu. Osoittaa miten hyvin Vapaavuoren ajatuksen juoksu on mennyt perille, kun uuisoidaan, että Helsingistä ja ympäristöstä on alkanut joukkopako maalle, kun rajojen sulkeminen tuli tietoon.

Vielä ystävämme Trumppi. Hänelle vain raha merkitsee jotain ja varsinkin omat rahat. Trumppi ilmoittaa, että rajoitukset poistuu pääsiäiseen mennessä. Talous ennen kaikkea, vaikka se vaatisi jonkinlaisen määrän ihmishenkiä! Obama sai aikanaan amerikkalaisille sairausvakuutusturvan, jonka Trumppi valtaan tullessaan poisti. Nyt vain 15 prosentilla amerikkalaisista on jonkinlainen sairausturva. Tämäkö on sitä "oma kansa" ensin politiikkaa?