Kohti pääsiäistä!

Torstai 9.4.2020 - Reijo


Aika erikoista viikkoa vietetty kaikin puolin. Yleensä pääsiäisviikolla on kirkossa pyritty käymään joka ilta. Nyt kirkonmenot rajoittuvat nettikirkkoon.

Merkillinen viime viikon loppu. Useampia oman aikamme vaikuttajia siirtynyt taivaallisiin taistelujoukkoihin. Ei kuitenkaan koronan takia. Pentti linkola oman aikakansa "tosivihreä" jonka mielestä vihreä liikekin oli liian lepsu. Linkola varmaan olisi tämän koronankin nähnyt aivan tarpeelliseksi karsimaan ihmisiä, joita hänen mielestään oli maapallolla liikaa. Ehkäpä hänkin omalla tavallaan oli oikeassa. Kyllähän kehitysmaissa syntyvyys on saanut vähän liian laajat mittasuhteet. Ehkä kuitenkin inhimillisempiäkin tapoja olisi, kuin Linkolan toivomat vitsaukset. Pakko tähän lisätä juttu, jonka tähän yhteyteen voi liittää. Joku isä oli menossa polkupyörällä uimaan kolme poikaa kyydissään. Poliisi pidätti ja sanoi, että"kyydissä on liikaa porukkaa". Isä sanoi poliisille" Ota pois se joka on liikaa". NO,Isä poikineen sai jatkaa uimareissulle. Kuka sen määrää, kuka on liikaa?

Edesmenneen Pertti Paasion muistan hyvin poliitikkona. Muistan myöskin Pertin isän Rafael Paasion, jonka presidentinvaalimainokset ovat ensimmäiset joita olin naulailemassa ladon seiniin. Siihen aikaan isä oli innokas demari. Myöhemmin kyllä myöskin SMP:läinen. Muistan myöskin jutun, kun Pertti Paasio oli laittanut vahingossa eri pari kengät ruskean ja mustan televisioituun tilaisuuteen. Pertti Salolaisen mukaan Paasio osasi laittaa asian helposti leikiksi ja kertoi, että kumma juttu, "minulla on kotona toinen samanlainen kenkäpari".

Maakuntaneuvos ja entinen kansanedustaja  ym. ym. Matti Hokkanen, jonka kanssa olimme samaan aikaan Pirkanmaan seutukaavaliiton hallituksessa nukkui myöskin ikilepoon viikonloppuna.

Vielä laulaja  Eero Aven liittyi samaan joukkoon saman viikon aikana. Aven tuli tutuksi SMP:n puoluekokouksessa Heinolassa. Hän teki levynkin Smp:n silloisen puheenjohtajan Tiinan kanssa. Elämäntoverille on hyvä esitys. Aven oli kansanedustajaehdokkaanakin SMP:llä joskus -80 luvulla.

Kun persuilla on ollut vaikeuksia keksiä millä pääsisi hyökkäämään hallitusta vastaan, kun gallupkäyrät näyttää alamäkeä, niin persu Tavio keksi esittää, että presidentin pitäisi johtaa koronakriisin hoitoa. Niinistöhän on esittänyt itse koko ajan vain rooliaan neuvonantajana. Ilkka-Pohjalaisen päätoimittaja kirjoittaa asiasta:" Tavio otti tasavallan presidentin päivänpolitiikan aseekseen tavalla, joka hakee hölmöydessään vertaistaan"! Harvinaisen osuvasti sanottu. Samankaltaisia hölmöyksiä persuilta kuulee vähän väliä varsinkin nyt, kun alamäki on alkanut ja julkisuuteen pitää jotain keksiä. Tavion viimeinen viisaus oli, että korona viruksen lääke ei saa tappaa enempää, kuin tauti!!!!

Siunattua Pääsiäisen aikaa kaikille! Pysytään terveinä!