Kesä tulee koronasta huolimatta..

Perjantai 17.4.2020 - Reijo


Kolmena aamuna peräkkäin sakea lumisade siirtää ajatukset komeista kesäaamuista taas tulevaisuuteen. Tosin tuo lumi sulaa jo puoleen päivään mennessä ja pääsee lenkin tekemään normaali lenkkareilla. Onneksi ei ole vielä ainakaan menty korona rajoituksissa ulkonaliikkumiskieltoihin. Mahdollisesti koiran kanssa ulkoilu tulisi kysymykseen. Varmaan tarvitsis lainata tyttäriltä koiraa, että saisi lähteä lenkille. Vois tietysti Helena laittaa mulle narun ja kuljettaa. Kai sitä sen verran osais haukkua, että menis "tarkastuksissa" läpi.  Turhan ison osan korona murheista vie valitukset erilaisten festareiden ym. juopottelujuhlien peruuntumiset. Jos siinä joku porukka häviääkin, niin nekin rahat säilyvät jolla kulla muulla. Mahdollisesti vähän tärkeämässä ja terveellisemmässä kulutuksessa. Toki sen verran otan osaa, että laitoin Porin Jazzien paidan päälleni, kun tätä kirjoitan.

Eduskunnan kyselytunnilla sai jonkin verran huomiota koronan yrityksille aiheuttamien menetysten mahdollinen korvaaminen. Kaikki ehkä ymmärtaa, että nämäkin tuet joku joskus maksaa. Tukien oikea kohdentaminen on kaikkein tärkein. Jos yrityksellä ei ole ollut verotettavaa tuloa, niin ei sillä ole kai edellytyksiä pärjätä, vaikka olisi kuinka hyvä aika. Sillä ei ole myöskään oikeutta tukiaisiin. Näin ainakin uskoisin.  Edelleen kyselytuntia puhutti suojamaskit ja niiden saatavuus. Oppositiolla on edelleen tarve hakea syyllisiä, koska muuta mahdollisuutta esilläoloon ei ole. Syylliset löytyy HVK:sta ja siellä päitä putoilee.

Hallitus on edelleen hoitanut koronakriisi asiaa kaikkiin muihin maihin verrattuna hyvin. Oliko Uudenmaan rajan aukaisu viisasta, sen aika näyttää. Jos perustuslakivaliokunta, jossa mukana on kaikki puolueet mm. kokoomus ja persut, on määritellyt laillisen sulkemismahdollisuuden rajat ja ne eivät täyty, niin silloin perustusvaliokunnan täytyy uudelleen määritellä mikä on tilanne nyt.  Surullisia esimerkkejä päinvastaisesta on ainakin Ruotsi ja USA. Ruotsissa on tietoisesti valittu eri linja, kuin Suomessa ja se näkyy mm. kuolleiden tilastoissa. Haluja sielläkin on palata Suomen linjalle, mutta taitaa olla myöhäistä. Trumppi on taas oma lukunsa. Kun hänen aikaisemmin esittämänsä demokraattien syyllistäminen koko kriisin luomisesta ei onnistunutkaan, niin syylliseksi löytyikin WHO, joka ei herraa ollut informoinut riittävästi. Vaalipeliin Trumppi kerää kaikki mahdollisuudet. Kun Amerikassa on tarkoitus avustaa kansalaisia määrätyn summaisilla sekeillä, niin niiden saaminen jakoon on siitä kiinni, että Trumpin pitää saada niihin oma allekirjoitus. Näinkin sitä voi vaalityötä tehdä. Ostamalla ääniä.