Korona tukiaisia.

Perjantai 24.4.2020 - Reijo


Kaksi komeaa kesäpäivää. Piha askareita riittää. Syksyllä haravoimatta jääneitä lehtiä ja puskien harvennuksista tulleita risuja peräkärrykuorma jäteasemalle. Samalla siinä toki meni naapurinkin risut. Hyvä mieli molemmin puolin. Tätähän tämä toistaiseksi on, karanteenia. Näitä pikkuaskareita toki riittää. Laituri on vesillä ja vene odottaa rantaututumista. Sitten kalastusvehkeitä kuntoon, että voi soudella järvelle. Jos nyt tänä kesänä ehtis paremmin myöskin kalaan, kun tämä muu aktiviteetti tahtoo jäädä päivän lenkkiin ja etäkokouksiin. Kokouksetkin sujuvat odotetusti hieman nopeammin, kuin samassa salissa istuen.

Kuntapolitiikassa jotkut käyvät jo hyvin lämpöisinä. Julkisuutta haetaan väkisin ja totuutta säästeliäästi käyttäen. Kun varsinaisilla asioilla ei saa julkisuutta, niitä haetaan näkemällä härkäsiä kärpäsissä. Henkilövalinnoissa joillekin on jäänyt erikoinen harhanäköisyys vaihe päälle. Johtuneeko siitä, että omien lähisukulaisten pääsy kunnallisiin virkoihin on syystä tai toisesta tyssännyt. Parkanossa on pääosin henkilövalinnoissa onnistuttu. Hyvinvointi/ Perusturvajohtajan valinta oli jälkeenpäin arvioiden onnistunut. Kotihoipalvelut olivat jonkinlaisessa kriisissä, kun 9lives yritys ei suoriutunut ottamastaan tehtävästä. Vaihtaminen takaisin kaupungille ja Kolmostien terveydelle sujui pienillä vaurioilla. Myöskin koronakriisiä on hoidettu hyvin Parkanon alueella. Harmillinen takaisku on nykyisen kaupunginsihteerin siirtyminen Ilmajoelle lähemmäksi kotipaikkaa ja "parempaan" virkaan. 

Arvelin tässä jokin aika sitten, ettei taida valtion tukirahat yrityksille aivan oikein kohdistua. Niinhän tässä osittain näyttää käyvän. Ainakin jotkut yritykset ovat jopa tulleet omantunnon tuskiin ja palauttaneet satatonnisiaan. IKH joka tekee miljoonavoittoja oli tuensaajien joukossa oli ilmeisesti ensimmäinen joka ilmoitti palautuksestaan. Samoin teki Huutokauppakeisari Palsanmäki. Tähän sisältyi kai uhkailuja henkeen ja omaisuuteen liittyviä. Onko Palsanmäki tuen tarpeessa voidaan olla montaa mieltä, mutta ihmisten uhkailu ei ole tervettä. Ihmettelin jo, että miksi persut on niin hiljaisia näistä rahanjako hommista, mutta paljastuihan se sylttytehdas. Kansanedustaja Tom packalenin tekoälyfirma on saanut oman satatonnisensa. Firmalla on hyvin osuva nimikin Utopia jne. Yritys ei ole ainakaan veroja maksanut koskaan. No täytyyhän kansanedustajan saada harrastaa eikä siihen edustajan palkka riitä. Toinen persusankari on Ano Turtiainen joka saa 71000 euroa yritykselle jonka liikevaihtoa herra kansanedustaja ei edes tiedä. Mikä on tämä Bisnes Finland joka valtion rahoja jakaa näin holtittomasti? Ministeri on ainakin luvannut selvittää. Varmaan persut ainakin ovat vaatimassa!