Hyvää Äitien päivää!

Torstai 7.5.2020 klo 20:41 - Reijo


Pari lämmintä viikkoa ja vähän vesisadetta, niin saa käynnistellä ruohonleikkuria. Tai vois sanoa, että pitää käynnistää. Ei tuo nyt kauheen herkkua ole, istua leikkurin pukilla pari-kolme tuntia yhtäsoittoa.

Keskusta ministeri Kulmuni on saanut vähän "rapaa" niskaansa, kun sanoi puheessaan, että mansikan ja peunantaimien istutteluun tarttis saada väkeä. Tietysti, jos on hyvin itänyt peruna, niin onhan sekin taimella. Kunhan nuo yöpakkaset hellittää, niin täytyy muutama varhaisperunan "taimi" laittaa maahan.

Ensi viikolla aloittelemme Parkanon kaupungilla talous/säästö työryhmän kokoukset. Näillä näkymin pitkästä aikaa "nokakkain". Tietysti turvavälit huomioiden. Korona aika on tuonut ja tuo edelleen kuntatalouteen suuria arvaamattomiakin muutoksia. Ei meilläkään, niin kuin ei monissa muissakaan kunnissa ymmärretä kuntatalouden todellista tilaa. Ei ymmärrä kaikki virkamiehet ja vielä vähemmän luottamushenkilöt. Pari muuta kokousta menee vielä Teamsin kautta, mutta eiköhän pikkuhiljaa palata normaaleihin käytäntöihin. Mielenkiintoista poliittisilla päättäjillä, kun pitää yrittää kannaottojaan saada julkisuuteen sen mukaan, kuin arvelevat parhaiten menevän yleisöön. Persut ja kokoomuslaiset kritisoivat kovasti koulujen aloittamista toukokuun puolivälissä. Toisaalta nyt samat naamat esittävät, että rajoituksia pitäisi purkaa mahdollisimman nopeasti. Eli mennä Trumpin malliin talous edellä. Ihmisiä sairastuu, ehkä kuolee, mutta taas on milli säästetty!!

Puoluegallupeissa suunta näyttää oikealta ja odotetulta. Demarien siirtyminen reiluun johtoon ja persujen tippuminen kolmanneksi ei yllätä. Tai eihän tuo demareiden nousukaan mieltä lämmitä, mutta on se nyt vastuullisempi, kuin persut tai kokoomus. Aika erikoista se kuitenkin on. Yleensä oppositiossa puolue kasvaa, kun ei ole vastuuta. Tuuleen huutelulla ja kaikessa virheitä näkevällä porukalla ei kuitenkaan tätä agendaa ole. Välillä tuo politiikka saa jopa lapsellisen halpoja muotoja. Halla-aho ihmettelee vajaa kuukausi sitten, että miksi ei maahanmuuttajia saada töihin. Nyt kun hallitus tekee päätöksen, että helpotetaan maahanmuuttajien työlupia, että pääsevät auttamaan työntekijäpulasta kärviviä maataloustuottajia, taas nousee meteli. Miksi helpotetaan. Väärin sammutettu.

Hyvää Äitien päivää kaikille äideille.