Ravintolat aukeavat!!!

Torstai 21.5.2020 - Reijo


Sen verran, kun on sateessa taukoa, niin nurmikko on ajettava. Yllättävästi se kasvaa ja koivuunkin lehteä lykkää, vaikka ilmat ei sellaista oikein ennustakkaan. Aamulehden ja Pekka Poudan ennusteissakin on aikalailla hajontaa. Toivottavasti lehti on tällä kertaa oikeassa, kun lupailee viikonlopulle jo 15-20 asteen lämpötiloja. No, perunaakin on sen verran maassa mitä aiotaan laittaa. Tomaatin alut vielä odottaa pakkasöiden loppumista, mutta tulee se kesä.

Siinäkin mielessä kesää odottaa, kun "tietäjät" lupailee koronan kesän lämmössä sulavan. Saas nähdä. Aika monta maakuntaa on ihan hyvässä mallissa. Ei juuri uusia tartuntoja muualla, kuin Uudellamaalla kouluissa. "Lapsethan ei juuri tartuta" näin sanoo nuo samat tietäjät. Toivottavasti nuo tapahtuneet on poikkeuksia. Ravintolat odottaa kuumeisesti, että pääsisivät "lääkitsemään" ihmisiä luonnontuotteilla. Kova huoli on siitä, että rajoitetaan anniskelu klo 22.00 ja raviska kiinni 23.00. Voishan sitä kai pullon pari ostaa vaikka Alkosta ja jatkaa kotona, jos vielä ei nukkumatti muuten tule. Voipi olla, että nuo turvavälit loppuillasta ravintolassakin vähän unohtuvat. Jossain vaiheessa pitäis käydä kaveria moikkaamassa ihan olalle taputellen. Yökerhot vois mun puolesta olla kiinni vaikka tuomiopäivään asti. Jaa niin, en kai minä voi ottaa kantaa, kun Parkanossa ei ole ensimmäistäkään yökerhoa.

Pitkästä aikaa meillä Parkanossa pidettiin kokous nokatusten parikin kertaa tällä viikolla. Ei mitään ongelmia, kun tila on tarpeeksi iso, että etäisyydet on kohtuulliset. Kyllä tuo oman asiankin sanominen ja toisen kuunteleminen on kuitenkin selkeänpää yhteisessä tilassa. Ainakin silloin, kun on neuvottelutyylinen kokous. Jos kuuntelee esitelmää silloin etäyhteys on hyvinkin toimiva. Se toimii myöskin kahdenkeskisessä yhteydessä, tai vaikka puhelinyhteytenä lasten ja lastenlasten kanssa.

Viikon Trumppi lienee Trumpin omatoiminen korona lääkitys. Malaria lääkettä, vaikka asiantuntijat varoittavat. Liekö Trumpilta desifiointiaineet loppuneet, kun piti muuttaa lääkitystä. Joku kirjoitti Fasessa, että Trumppi ottakoon, vaikka syanidia, mutta ei nyt sentään. Hävitköön presidentinvaalit niin kunniallisesti, kuin tässä tapauksessa on            mahdollista. Toivottavasti ei kuitenkaan Tumpin ihailijoina persut lähde samalla lääkelinjalle.