Se on kesää nyt!!!!

Perjantai 29.5.2020 - Reijo


Ennen, jos näki jonkun kesäaikaan sammuneen nurmikolle sanottiin, että kuuntelee ruohonkorren kasvua. Nyt on sellaiset kelit, että tuon voisi kuullakkin. Pari kertaa jo nurmikkokin leikattu. Koivuissa lehti pian täydellä. Viime viikonloppuna muutama päivä oltiin Saarijärvellä. Siellä kesä näytti olevan hieman jäljessä Parkanosta. Ollaanhan me etelämpänä. Saarijärvellä päivät meni pääosin huoltohommissa. Ympäristön siivousta, terassin öljyämistä jne. Toki samalla kävimme katsomassa Julmat lammet ja kierrettiin Runebergin eräreitti. Komea reitti, komeat maisemat.

Aamulehdessä oli viikolla uutinen, että seittenkymppiset päästetään ulos. Samalla sivulla oli osuvasti, kuinka Ahlmannin lehmät kirmasivat, kun pääsivät talven jälkeen laitumille. Tuskin seittenkymppiset ihan samaan malliin intoutuu. Näillä alueilla ihmiset kuitenkin muistavat edelleen vastuunsa. Korona ei ole ohi, vaikka tartuntatilastoissa ei Pohjois-pirkanmaata ole näkynyt. Jossakin uutisoitiin, että Helsingin seudulla eletään niin kuin pellossa. Ei mitään kontrollia. Toivottavasti pysyvät siellä.

Meillä Parkanossa jaksetaan edelleen vaahdota vanhasta homeiseksi todetusta koulusta. Sinänsä meikäläiselle on aivan sama vaikka mätänisi pystyyn, mutta toivottavasti ylläpidon maksaa ne, jotka sitä vaativat. Mitään järkevää käyttöä koululle ei ole keksitty. Eikä oikein voikkaan, kun se jäi pysäköintialueeksi tarkoitetulle tontin osalle. Voittaako tunne järjen aika näyttää. Talous/säästöryhmä aloitti toimintansa. Silläkin on huonosti eväitä, jos ei kaikkia lautakuntia ja virkamiehiä saada sitoutumaan siihen, että säästöjä on saatava aikaan. Tällä hetkellä meillä investoidaan huomattavia summia osittain tuottamattomiin kohteisiin. Uskotaan joihinkin oletuksiin, että Parkanoon tulee suuria matkailuvirtoja. Näkis vaan!

Eduskunnan keskustelu oli taas kerran hyvin tyhjänpäiväistä jauhamista. Keskeneräisistä asioista jauhaminen ja taudin sairastaminen etukäteen ei hyödytä ketään. Tässä vaiheessa on lapsellista Persujen puheet EU-erosta. Kokoomuskin on hallituksen kanssa samaa mieltä, mutta oppositiossa, niin väärin sammutettu. Nyt oppositio siunailee valtionvelan kasvua. Vielä muutama päivä sitten vaadittiin yrittäjille mm. ravintoloille paljon suurempia tukia! Kyllä Suomi on tällä hetkellä aivan eri tilanteessa, kuin Britannia. Mihin Suomi harjoittaisi vientikauppaa, ellei Eurooppaan. Jos se vaatii yhteistä velanottoa se lienee tarpeen, että ostajia olisi tulevaisuudessakin. Tiettävästi Suomi olisi saamassa tuosta rahastosta n. 3 miljardia. Sinänsä  aika erikoinen eurooppalaina, kun maksuaikaa olisi kymmeniä vuosia. Kulmunin vaatimus siitä, että rahaan annettaisiin pääosin lainana Euroopan maille on hyvä esitys. Toivottavasti on kanttia pitää päänsä. Vihreille ei saisi antaa minkäänlaista valtaa päättää mihin rahoja sijoitetaan. Ilmastovouhotus voi vielä odottaa.

Trumppi oli taas oma itsensä. Twitteri kehotti lukijoitaan laittamaan faktan tarkistuksen Trumpin jutuille, että edes osa valheista paljastuisi. Eihän Trumppi tästä tykännyt. Sama pitäisi olla Suomessa persujen jutuille. Totena kerrotaan välillä ihan poskettomia juttuja.