Syvään päähän..

Perjantai 5.6.2020 - Reijo


Nyt on niin lämmintä, ettei edes kala syönyt. Kävimme Helenan kanssa onkimassa ja heittelemässä virveliä tuossa Viinikanjoella. Tosin tuolla lohialueen ulkopuolella. Yksi särki oli tuloksena, joten ei siitä paljon soppaa keitellä. Tulipahan ensi kertaa laskettua vene vesille tälle kesälle.

On se aika mielenkiintoista tuo politiikan teko Euroopan valtioidenkin välillä. Kun muutamat suomalaiset toteavat Unkarin elävän tällä hetkellä diktatuurissa, niin Unkarin pääministeri Viktor Orban polttaa pelihousunsa ja vaatii anteeksipyyntöjä. Eikö sitä ainakin muualla sanota diktatuuriksi, jos pääministerillä on yksin valtuudet käyttää poikkeusvaltuuksia. Suomessa persut eivät näe tässä ongelmaa, vaan jopa ihannoivat tällaista järjestelyä.

Tämä tietysti sopii samoja menetelmiä käyttävän Trumpin ihannoijille. Tässä voi taas lainata Aamulehden toimittaja Kari Huovialaa, joka kolumnissaan toteaa Trumpin käyttäytyvän ikuisen teinin lailla. Teini-ikäisenä luulee olevansa muita parempi yksilö. Kolumni päättyy toteamukseen " paskiaista kuljettavat muut voimat, kuin järki ja todellisuuden taju". Viime uutisoinneissa tuo toteamus on taas ollut hyvin oikeassa. Entinen USA:n ulkoministerikin totesi, että "Trumppi on epäkypsä maan johtajaksi".

Ps kansanedustaja Vallin oli televisio haastattelussaan huolissaan Suomen velkaantumisesta. Itse hän ei "yrittäjänä" Suomen verotilastoja kaunista. Vallin itse maksaa veronsa Viroon. Sama laulu on kokoomuksellakin "yrittäjille suurempia tukia, mutta valtio ei saa velkaantua.

Noita pöllöjä persuissa riittää. Kansanedustaja Ano Turtiainen tvitterikirjoituksessaan taas näytti mitä päässä lainehtii, kun päästää ajatuksiaan irti. Se Bisnes-Finlandin vajaan sadantonnin kehitysapuraha tuli tuolla aivopierulla kuitattua. Nyt sitten persut muka erottaa Turtiaisen ryhmästä. Vuoden vaihteessa saa tulla takaisin. Kankaanpään pastori/kansanedustaja Koskela taisi antaa jo synninpäästön Turtiaiselle, kun ryhmäkokouksen jälkeen taputteli Turtiaista olkapäälle leveän naurun kera. Kun huomasi TV kameran, hymy hyytyi äkkiä.

Kepun puheenjohtaja valtionvarainministeri Katri Kulmuni hölmöili jälleen itsensä lööppeihin maksattamalla ministeriöillä esinntymiskoulutuksensa. Vaikka lupasikin maksaa rahat takaisin, niin lommo on maineeseen tullut. Tosin puolueiden maksamat koulutukset veronmaksajat maksaa puoluetukiaisina.

Entiset persuissa olleet ja Sinisiin siirtyneet kansanedustajat ovat menestyneet hyvin työnhaussaan. Kimmo Kivelä valittiin Kiuruveden kirkkoherraksi. Jussi Niinistöä Kannuksen kaupunginhallitus esittää kaupunginjohtajaksi. Kaikkien aikojen parhaasta puolustusministeristä Kannus saa hyvän johtajan. Yksi kaikkien aikojen parhaista työministereistä Jari Lindström kirjoitti kirjan "Syvään päähän" , jossa hän seikkaperäisesti kertoo miksi PS hajosi ja miten se junailtiin. Kirjassa on pitkälti muutakin elämäntarinaa Jampan tehdastyövuosilta ja vähän lapsuudestakin. Mielenkiintoista tarinaa, josta olen ehtinyt vasta vähän matkaa lukemaan. Luulen, että tännekin kommentoitavaa tulee.