Persut paniikissa.

Perjantai 12.6.2020


Useiden ennustajien ennusteet on menneet pahasti pieleen näissä hellepäivissä. Lämmin Tammikuu piti ennustaa kylmää kesäkuuta. Ei mennyt ihan putkeen se ennuste. Kyllä se on niin, että vanhoista merkeistä pitää paikkansa vain " vilu ja nälkä". Nurmikko kasvaa leikkaajan kannalta vähän liiankin nopeasti. Perunanvarretkin ihan mukavasti. Juhannukselta sitten taas mennäänkin syksyä kohti, kun heinäntekijät alkavat hommiin.

Kuntataloudessa haetaan säästöjä eri puolilla, niin myöskin meillä. Kovin pitkälle ei ole päästy. Tähän asti on todettu, että kaikki menee mitä tulee. Parkanon entinen kaupunginjohtaja yrittää Sastamalassa vääntää rautalangasta samoista aiheista. Ei sielläkään ole helppoa.

Persut ovat heränneet laskevaan gallupkannatukseen ja hakevat julkisuutta jopa kyseenalaisin keinoin. Turtiaisen erottamistakin yritetään vääntää myönteiseksi asiaksi. Näitä Turtiaisia siellä riittää pitkä jono. Uusimpana jonon jatkoksi on uutisoitu persujen, Suomen Perusta yhdistyksen porukka. Tohtori Hankamäki, joka persuille kirjoitti "Totuus kiihottaa" kirjan sai maanantaina Hämeentien dobermannin Putkosen Järviradion ohjelmassa ylistystä niin Putkoselta, kuin Halla-aholtakin. Sattumalta kirjan oli lukenut myöskin joku sivistyneempi ihminen ja siitä alkoi jonkinlainen julkisuusrumba. Kun tätä kirjan julkaisua ovat valvoneet Alfan toimittaja Luukkanen, päätoimittaja Turkkila, Purra, Huhtasaari, Vähämäki, sekä Järvikare ja Eerola, niin näinhän tämä joukko voidaan liittää samaan ketjuun Turtiaisen kanssa. Vaikka jotkut, mm. Elomaa kritisoivat kirjan törkeää tekstiä jälkikäteen, se ei poista tuon joukon vastuuta. Kun mm. Eerola toteaa jälkikäteen, että on hurjaa tekstiä, se on kuitenkin persulaista ajattelua ja siitä on tekijälle maksettu. Suomen Perustalle yli satatonnia ja kirjan kirjoittajalle reilusti työllisyystukea. Mielenkiintoista on tuo uhriutuminen. Kun ministeri Kosonen ( aivan oikein) esittää mahdollisuutta, että tuon kirjakerhon sadantonnin tuki tulisi peruuttaa, niin Halla päästää melkein itkun, kun meitä taas sorsitaan. Kun tässä tuli tätä persujuttua näin paljon, säästän Lindströmin kirjalainaukset seuraavaan kertaan, ettei vallan mene persuiluksi.

Kepu teki varmasti oikean ratkaisun, kun vaihtoi valtionvarainministerinsä. Jospa Vanhasella olisi riittävästi auktoriteettia laittaa sitä vihervasemmistoa ruotuun. Vaikka Vanhasellakin on omat luurankonsa, niin on hän ehkä vähän jämerämpi rahakirstunvartijana, kuin nuo tyttöset, vaikka osaavia ovatkin. Elämme mielenkiintoisia aikoja myöskin poiltiikassa.

Trumpista ei tällä kertaa. Saa nähdä mitä keksii, kun gallupit laskee. Huhtasaari kulkee Trumpin jalanjälkiä mm. väheksymällä USA:n poliisin tekemää murhaa.