Juhannus on meillä herttainen...

Torstai 18.6.2020 klo 14:57 - Reijo


Noin ainakin laulussa sanotaan. Siltä näyttää myöskin kaikkien sääennusteiden mukaan. Valitettava tosiasia on, että mitä komeammat säät Juhannuksena, sitä enemmän hukkuneita. Aamulehdestä lainattu juhannustaika, " jos nousee veneen laidalle heittämään vettä, saattaa rannalla nähdä tulevan leskensä". Kuinka kauan sitä herttaisuutta riittää, kun Alkot on täynnä asiakkaita ja terasseja nousee pitkin kylää. Parkanossakin jo ainakin kolme ja pari vielä valmistumassa. Taidammepa silti pysyä omalla terassilla ja jokinäkymällä. Pyhäniemessä sitten seuraava viikko ja heinäkuussa välillä Saarijärven Kalmarissa. Siinä se sitten kesä menee. Juhannuksen uudet perunat piti vielä ostaa kaupasta, vaikka komeat varret on omissakin perunoissa. Tuskin juuressa vielä paljoa. On se aika jännää, kun kaupat on auki joka päivä myöskin Juhannuksen aikaan, silti ne on piukassa ihmisiä.

On se hienoa, että eduskuntakin pääsee taas pian kesälomalle, kun ovat niin ahkeroineet. Se on tuo rahan jakaminenkin rankkaa puuhaa. Aina on joku itkemässä, kun en saanut ollenkaan, tai ainakaan riittävästi. Kansanedustajat valittaa, kun sinne annettiin ja noille ei annettu. Lopuksi kaikki valittaa, kun valtion pussi on tyhjä ja vielä pitäis auttaa koko Eurooppaa. Onko Vanhasellakaan hartioita olla edes hieman poikkiteloin vasemmiston ja vihreiden eurooppapolitiikalle. Suomi ei ole se joka pärjää yksin, mutta vähemmälläkin soliradisuudella pitää euroopan kauppapolitiikka pitää niin kunnossa, että myöskin Suomen vientiteollisuus pysyy pystyssä.

Onhan siellä eduskunnassa aina jotain asioitakin, kun joku persu on aina hölmöilemässä ja aiheuttaa monia kokouksia jo pelkästään senkin takia, että voidaanko asettaa jostain syytteeseen. Mitä syytesuojia siinä tarvitaan? Jos hölmöilee, niin vastaa seurauksista.

Trumpilla näyttää olevan hieman ongelmia. Juomalasi ei tahdo nousta yhdellä kädellä ja kävelykin horjahtelee. Puheethan on jo kauan osoittaneet, että ukko ei ole kunnossa. Kun Trumppi arvelee, että Suomi olisi osa Venäjää, niin pitäisikö persujen hieman opastaa aatetoveriaan? Kiinan, Trumppi haukkuu ja sitten pyytää sieltä apua presidentinvaaliin. Todellisesta Trumpista kirjan kirjoittanut on ongelmissa kirjan julkaisun kanssa. Toivottavasti saa julkisuuteen!

Mukavaa Juhannusta kaikille ja pysytään pinnalla.