Pinnalla ollaan!

Torstai 25.6.2020 - Reijo


Juhannus meni ja pinnalla ollaan edelleen. Kaikille ei käynyt yhtä onnellisesti, vaikka hukkumistilastot taisivat olla aika maltilliset moneen aikaisempaan Juhannukseen verrattuna. Kesä jatkuu edelleen yhtä helteisenä ja nurmikko tykkää. Ei tarvi leikkailla. Maanantain kaupungin hallitus kokousti viimeisen kerran ennen kesätaukoa ja käväisi Vesipääsky lautalla metsämuseolla. Kaupunki on kovasti satsaamassa mahdollisiin matkailukävijöihin. Metsämuseo, Geopark, Leijonapuiston minigolf, hyviä ja ainakin osa "kalliita" toteutuksia. Pahaa pelkään, että toiveet ylittävät toteutumisen. Mutta, kun saadaan "hankerahaa" avuksi, niin vähän tuo ajatus hämärtyy. Näitäkin alueita on ylläpidettävä ja siihen ei taida enää hankerahoja tulla. Toivotaan, ettei kuntalaisten verorahoilla tarvi kovin paljon bonsoroida. Hankerahoistakin suurin osa on verorahoja.

Vasemmistoliitolla näyttää olevan oma systeeminsä velan käsittelyyn. Arhinmäen mukaan valtion ei tarvi maksaa velkaansa pois. Kun maksun aika tulee, valtio ottaa vaan uutta velkaa. Helppoa, kuin heinän teko. Tuota on  moni yksityinenkin kokeillut, mutta huonosti on käynyt. Paavon kannattaisi valistaa kansalaisiakin, miten tuo homma toimii?

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Niin se näyttää menevän persunuorissakin. Viime vuoden juttu on menossa oikeuteen. Nuoret luulivat keksineensä hyvän vaalisloganin. Oikeusoppineet olivat eri mieltä ja nostivat syytteen nuorisojärjestöä vastaan. Taisi tulla kallis vaalimainos persuille, kun nuorisojärjestön apurahat peritään pois ja osaa ei maksettukaan. Aika järjetöntä tuo rahankäyttö yleensäkin. Maksetaan puolueille järjettömiä summia siitä, että saavat valehdella kansalle suut ja silmät täyteen. Tuloksista päätellen osa jopa uskoo!!!

Järjetöntä on myöskin jonkun pöllön sanomisia puida eduskunnassa monta päivää. Ilmeisesti tärkeitä asioita ei ole. Mäenpää saa samoin ajattelevissa vain ansiotonta arvonnousua tuolla eduskuntakäsittelyllä. Voi tietysti ihmetellä esim. KD:n Räsäsen puolustuspuhetta Mäenpään puolesta, mutta taitaa olla vähän oma lehmä ojassa? Onneksi pääsevät pariksi kuukaudeksi kesälomalle. Jos sitten saisivat jotain järkevääkin aikaan?

Trumppi saisi tietysti olla käsittelemättä, mutta muutamien persujen itku mm. fasessa siitä, kuinka häntä epäoikeudenmukaisesti Suomen mediassa käsitellään, on aika huvittavaa. Jos ja kun, on Trumppi pöllö niin saa kai sen uutisoida niin, kuin sen nyt jo aika iso amerikkalaisiakin ymmärtää.