Soini hoopottaa....

Torstai 2.7.2020 klo 10:37 - Reijo


Kauan odotettu sade teki luonnolle eetvarttia. Taittaan viikonloppuna ottaa ensimmäiset uudet perunat omasta viljelyksestä? Aamulenkillä sai laittaa puseron päälle, mutta loppumatkasta jo reilusti lämpesi. Vielähän noita helteitä lupailtiin heinäkuun lopulle. Taas viikonloppuna Saarijärvi kutsuu. Eläkeläisyhdistyksemme vuosikokous siirtyi koronan takia pari kuukautta eteenpäin, mutta vielä tuon ehtii. Puheenjohtajuutenikin on taas katkolla. Saas näkee kuinka "äijän" käy. Onkohan parempia tarjolla?

Timo Soini on innostunut "hoopottamaan" mediaa. Ajatuksena Lauri Nurmen uutisoima uusi SMP olisi mielenkiintoinen ja jopa kannatettava. Kun kaavailut KD ja varmasti osa nykypersuistakin, sekä kepusta ja Sinisistä olisi mukana, niin saisihan siitä komean perustan. Soini on kuitenkin tottunut jo niin helpoille päiville, että tuskin lähtee enää noin työlääseen hommaan. On tuolla mukava makustella, kun ainakin muutamissa persuissa se on herättänyt jo pelonsekaista nälvintää. Sitä en kuitenkaan vieläkään ymmärrä miksi Timo vieläkin nöyristelee persujen suuntaan. Miksi ei sano mitä ajattelee? Vaikka hän omiikin persut omaksi luomuksekseen, niin nykypersut on hyvin kaukana siitä. Toisaalta kyllä Halme aikanaan oli nostamassa Soiniakin ja Vistbacka piti kahdeksan vuotta yksin puoluetta pystyssä.

Lupasin aikaisemmin muutaman kommentin Jari Lindströmin kirjasta. Useat jotka ovat kirjan lukeneet ovat olleet sitä mieltä, että harvoin saa lukea noin rehellistä poliitikon tilitystä.    PS:n Jyväskylän puoluekokousta hän kommentoi mm. " Silmiinpistävää oli, että monet ihmiset käyttivät äärioikeistolaisen Suomen sisun paitoja. On aivan naurettavaa väittää, ettei ihmisiä olisi värvätty kokoukseen vain yhtä asiaa varten. Jopa matkoja oli tiettävästi maksettu. Hommafoorumissa käytiin keskustelua jo kokouksen aikana pj valinnoista. Siellä mm. kirjoitettiin, että esittäessäni Sampo Terhoa sain huolestuttavan suuret aplodit".        Ja edelleen "moni itki, eikä suinkaan ilosta pj vaalin ratkettua. Heitä en nyt nimeä, koska vaikuttavat persuryhmässä edelleen".  Useita muita yhtä sopivia ja totuuden mukaisia kohtia kirjasta löytyy. Kannattaa kirjastosta lainata tai ostaa. Kun Hommafoorumin puuhamies on ollut PS lehden päätoimittaja Turkkila ja takapiruna Putkonen, niin kauempaa ei tarvi hakea PS puolueen hajottajia. Näiden herrojen palkkaaminen PS:n oli Timo Soinilta suuri virhe, vaikka sitä muutamien puoluehallituksen jäsenten kanssa vastustimmekin!

Kuntapolitiikassakin pidetään pientä taukoa, mutta heti syksyn alkuun palataan ikävään totuuteen. Raha ei kasva puussa, vaikka se ei kaikille näytä selvinneen. Varmaankin joudutaan myöskin joistakin palveluista tinkimään, kun joillekin alueille luodaan ylitarjontaa. Tulevien kuntavaalien ehdokkaiden kannattaa pitää aikalailla suu supussa tulevien vuosien lupauksien suhteen!