Hallitukselle tulossa tummia pilviä!

Torstai 9.7.2020 klo 17:01 - Reijo


Nyt ei tarvi kenenkään valittaa, että on liian kuumaa, eikä kuivuuskaan haittaa. Mansikat ja perunat on kyllä tykänny, kun vettä on tullut aivan riittämiin. Piskon välissä yritin ajaa nurmikkoa. Pienen osan pääsin, mutta huomenna taas jatketaan. Kyllä vielä helteitäkin tulee. Ellei aikaisemmin, niin ainakin Elokuun puolivälissä.

Viime viikonvaihteessa eläkeläisyhdistyksemme sai vuosikokouksen pidettyä hyvällä osanotolla. Meikäläisen puheenjohtajan pestiä jatkettiin parilla vuodella ilman vastaehdokkaita. Hallitukseen tuli yksi uusi ja muutamia varajäseniä vaihtui. Ehkä ensi vuosi on jo sen verran "koronavapaa", että erilaisia toimintoja voidaan käynnistellä myöskin lomakeskuksemme puitteissa. Joitakin ajatuksia mm. kurssitoiminnoista on jo itämässä.

Nyt kun eduskunta kesälomailee reilut pari kuukautta, niin puheenaiheet joutuvat poliitikot keksimään itse. Kyllähän noita riittää jo maan hallituksenkin osalta. Neljäs ministeri hallituksesta on jo liipasimella. Onko rikoksia tehty selvinnee rikospoliisien tutkimuksissa. Jo se, että ministeri Haavisto on tällä kertaa tutkittavien penkillä osoittaa, että vastavuoroisuus pelaa hyvin hallituksen sisällä. Toisaalta se osoittaa, että kuitenkin jonkinlainen kontrolli siellä Suomenkin politiikassa pelaa ja toisaalta se osoittaa, kuinka taitamattomia jopa ministeritasolla ollaan. No kukin ansionsa mukaan: Toivottavasti!

Näyttää siltä, että hallituksen päälle kasautuu tummia pilviä syksyyn mennessä niin paljon, että vain ihme voi pelastaa kaatumiselta. Tai keskustan mahalleen meno. Kyllä niin paljon on asioita joista keskusta ja vihreät ja toisaalta keskusta ja demarit ovat ainakin julkisuudessa erimielisiä, että jonkun täytyy ottaa takkiinsa. Kun hallituksen kaatuminen tietäisi melko varmaan uusia vaaleja, niin siihenkään ei taida uskallusta ainakaan kepulla olla. Nykypersuista ei ole vastuunkantajiksi ja kokoomuskin on tainnut uhota itsensä ulos yhteistyöstä demarien kanssa.

Kun poliisitutkinta osoitti, että persuedustaja Mäenpään puheenvuoro täytti rikoksen tunnusmerkit, niin silloin eduskunta asettui tuomioistuimen asemaan päinvastoin, kuin mm. persujen ja jotkut myöskin kd.n edustajat väittivät vastustaessaan syytesuojan poistamista. Tuo äärioikeistolainen ideologia jota mm. Mäenpää edustaa saa heitellä eduskunnassa minkälaisia herjoja haluaa. Suomen Sisu joka on äärioikeistolainen järjestö on miehitetty hyvin persuedustajilla. Mäenpää on Suomen Sisun hallituksen jäsen ja Etelä-Pohjanmaan piiripäällikkö, persu Peltokangas on Keski-Pohjanmaan piiripäällikkö. Puheenjohtaja Halla-aho on Suomen Sisun kunniajäsen.

Meppi Huhtasaari haikailee markan paluusta EU-parlamentissa. Eiköhän se juna ole jo mennyt. Kannattaisiko hypätä Väyrysen kelkkaan, ellei Paavokin ole jo kepussa saanut valistusta?