Kokoomus kopsasi aloitteen.

Torstai 16.7.2020


Kesä tulee jälleen ja nurmikko näyttää saaneen ylimääräisen piristysruiskeen. Kyllähän tämä kelpaa. Nyt ei kyllä valiteta liian lämmintä. Reilu 20 astetta on valkoihoiselle sopivaa.

Paikallinen politiikka on Kihniön Pihlajalinnaa ja Parkanon purettavaa lukiota. Parkanossa ainakin terkkari toimii erittäin hyvin. Aikoja saa ja eteenpäin pääsee, jos on tarvis. Jokapaikassa näyttää olevan niin, että metsä vastaa niin, kuin sinne huutaa.       Parkanon lukion säilyttäjät yrittää jopa valitusteitse saada ainakin pitkitettyä lopullista purkulupaa. Tämän on ainakin yksi puuhamiehistä ilmoittanutkin. Riittänee, että purkulupa siirtyy kunnallisvaalien yli. Halpahintaista politiikkaa.

Persut on hukannu koko Suomen. Kunnallisvaaleihin haetaan ehdokkaita merkillisellä slouganilla. Missä asti persujen Suomi on? Mistä sitä pitää hakea? Pitääkö poliisit laittaa dronekopterin kanssa asialle? Sivari Halla-ahokin keskittyy aseleikkeihin. Harrasteena on sotilasaseet ja patruunoiden latausharjoittelu. Aseettomalle sivarille oikein sopiva harrastus. Suomessa persut hehkuttavat Puolan presidentinvaalitulokselle. Onhan voittaja siellä samaa kaliiperia äärioikeistolaiseksi leimautuvien persujen kanssa. Kun vastakkain oli äärioikeisto ja ääriliberaali, niin yllättävän tasainen oli kuitenkin lopputulos.

Kokoomuksen Lepomäki on kopsannut Sinisten ministereiden esittämän kaikille annettavien ansiosidonnaisen päivärahojen antamisesta. Viime hallituskaudella se ei kokoomukselle kelvannut. Nyt Lepomäki esittää sitä, kuin omana keksintönään. Kun tällä hetkellä sitä maksetaan vain AY-liittojen kassoihin kuuluville, niin olisi kohtuullista, että se kuuluisi kaikille työssäkäyneille, mutta työttömiksi joutuneille.. Tietysti edellytys pitäisi olla, että työttömyysturvastaan maksaa johonkin työttömyyskassaan. Jopa Vasemmiston Arhinmäkikin olisi tällaista esitystä kannattamassa. Demareille se taitaa olla kovin pala, jos ja kun se vähentää ammattiliittoihin kuuluvia.

Vihreä Haavisto on menettänyt kaikki mahdollisuutensa presidenttikisailussa, jos niitä on koskaan ollutkaan. Todennäköista on, että korkeintaan lievillä nuhteilla Haavisto tuosta keissistään selviää, mutta lommo jää maineeseen. Mielenkiintoista on saako ministeriä syyttää, vaikka ei kansanedustajaa saanutkaan? Taitaa olla pieni vihko, tai harvaa kirjoitusta, että saadaan yhdestä asiasta 1300 sivua. No onhan herroilla aikaa tutkia.

Päivi Räsästä ahdistellaan ainakin hänen omien sanojensa mukaan sellaisistakin asioista mitä ei ole sanonut. Jos Raamatun tulkinnoista saa syytteen, niin pitäsikö kirjan kirjoittajakin laittaa tiilenpäitä lukemaan. Taitaa olla myöhäistä!