Kulttuuriretkellä.

Torstai 6.8.2020 - Reijo


Vielä pari sangollista haettiin mustikoita, tai kyllä ne ihan noukkia piti. Eiköhän nyt ala olla kiintiö siltäkin osin ohi. Puolukat alko jo punottaa sen verran, ettei montaa aikaa mene, kun niitäkin pääsee keräileen. Sen verran piti alkaa vihireeksi, että auto on vähän väliä roikan päässä. Sillä pääsee muutaman kauppareissun tekemään ilman tankkausta.

Mattilan Annen taidehallilla käytiin ystävien kanssa tutustumassa hienoon taidemiljööhön. Kyllä on yhdelle ihmiselle annettu taiteilijan lahjoja. Todella komeita taideteoksia useissa eri rakennuksissa. Annen saamat kulta- ja palatinalevyt sekä paljon muuta erilaista rekvisiittaa asianmukaisissa tiloissa, jotka taiteilija itse on suunnitellut. Anne on Helenalle ja mulle tuttu jo vuosien takaa. Äitinsä mukana kävi Helenalta pullaa ostamassa ja Karvialaisessa Hellun herkussa oli työharjoittelussa joskus 14 kesäisenä. Annelta sain hänen ensimmäisen CD levynsä tuolloin. Anne itsekin oli paikalla ja ehti poiketa juttusille. Karvialle loistava matkailumainos.  Samalla reissulla poikettiin edesmenneen serkkuni Sinikka Keskitalon lesken Tapion pirtillä. Tapiokin on laulaja ja soittaja. Komean amerikkalaismallisen "lännen saluunan" rakentanut. Siinäkin nähtävyyttä ja lisäksi Sinikan komea palkintokokoelma esillä.

Keskusta luottaa ehkä liikaa siihen, että puheenjohtajakisa tuo lisää kannattajia ja kovin alhaiset gallup lukemat sillä nousevat. Kyllä kepultakin vaaditaan jotakin itsenäistä esitystä ja vaatimuksia joista pidetään kiinni. Jos ja kun vihreät uhkailevat hallituksesta lähdöllään, niin ovea voi osoittaa ja vaikka aukaista valmiiksi. Ja myöskin kepu voisi ottaa joitakin puheitaan myöskin käytännön toteutuksen asteelle. Pelkääkö kepu hallituksen ulkopuolelle joutumistaan. Ei kovin helposti sitä tapahdu. Kokoomus ei lähde viher-vasemmisto hallitukseen ja persuja ei kukaan huoli. Siinä olisi kepun puheenjohtajaehdokkaille näytön paikka. Laittaa joku sellainen vaatimus, että siitä kansakin hyötyisi jotain. Perua polttoaineveron korotus, tai nostaa pieniä eläkkeitä ja alentaa veroja pienituloisilta. Annan kyllä vinkkejä lisääkin. 

Persut on lähteneet kunnallisvaalien ehdokashankinta yritykseen isolla rahalla. Sitähän siellä nyt on. Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki nekin rahat on veronmaksajien rahoja, joita persut mainontaansa käyttää. Paitsi sen persuyrittäjä kansanedustajan, joka veronsa maksaa Viroon.

Trumppi yrittää olla viisaampi, kuin asiantuntijat. Libanonissa räjähdyksen aiheutti Trumpin tietojen mukaan joku ulkopuolinen sabotaasipommi. Paikallaolevat asiantuntijat totesivat, että räjähdys tapahtui ammonium- nitraatti tehtaassa, jota ei ollut asianmukaisesti varastoitu. Ehkä Trumpin yritysten rikostutkinta aiheuttaa ylimääräistä huomionhakua muualta.