Karanteenin matkailijat.

Torstai 13.8.2020


Korona , korona, korona. Tätä se on nyt kaiket päivät. Tosin kyllä aiheestakin. Hallitustakin syytetään ja varmaan aiheestakin viivyttelystä. Ehkä pitäisi syyttää liian nopeasta rajoitusten purkamisestakin. Kun 30 lentoa tulee päivittäin ns.riskimaista, niin ei ole ihme, jos pandemia leviää. Todennäköiseti suomessa ei ole vielä huippua nähtykään. Ihmisillä ei itsellään ole mitään järkeä. Vaasassa festivaalit, Seinäjoella vauhtiajojen festarit eikä mitään todellista turvaväli, tai muutakaan kontrollia. Olisiko yhden syksyn voinut viettää vaikka ilman festareita. Jos esiintyjä on huippu, niin vähän aikaa pärjää vanhoilla liksoilla, tai sitten välillä oikeisiin töihin. Tuli kai niitä korona korvauksiakin jonkin verran. Näyttää siltä, että ihmisillä ei ole minkäänlaista omaa ymmärrystä, tai itsekontrollia. Jos kerran on pakko lähteä lomamatkalle ulkomaille, niin maksakoon itse myöskin seuraukset. Nyt vaaditaan kelalta sairaspäivärahaa parilta karenssiviikolta. Ensin viikko ulkomaan lomalla ja sitten kela maksaa parin viikon kotiloman. Ei hullumpaa. Pakkotestaus ja pakkokarenssi kaikille, joiden ei ole ollut pakko matkustaa. Kiuru piti ainakin tunnin puheen aiheesta johon olisi riittänyt viisi minuuttia. Voi, että osaa jaaritella.

Perjantaina olimme Helenan kanssa "herrojen kanssa marjassa". Suurin osa oli vuosien takaa eri yhteyksistä tuttuja. Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen, Pirkanmaan SHP:n johtaja, Pirkanmaan jätehuollon johtaja, Euroopan komission johtajista entinen  parkanolainen Timo Pesonen, Pirkanmaan liiton johtaja, pari kansanedustajaa, Tampereen entinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, joka oli KeVa:ssa Helenan kanssa sekä Antti Kaikkosen valtiosihteeri. Tuolla joukolla Parkanon johtoporukka seilaili Vesipääskyllä metsämuseolle mm. rapuja nautiskellen. Paljonko tuolla reissulla on näkyvää tulosta jää nähtäväksi, mutta kovin vakuuttavia olivat lupaukset mm. kolmostien parantamisesta Parkanon kohdalta. Monia muitakin ajankohtaisia asioita oli esillä epävirallisen ohjelman lomassa.

Persut liittyi vihreiden rintamaan poistamaan työttömien eläkeputkea. Antaa niiden jatkaa, jotka ovat työkykyisiä ja haluisia, eikä roikoteta niitä "kortistossa" jotka eivät syystä tai toisesta työtä saa, tai työhön kykene. En tiedä miten tuo maksuposti menee, mutta kun väitetään, että eläkeläitoksilla on rahaa "rajattomasti" (ainakin Kimmo Kiljunen niin väittää) , niin eläkkeelle työhön kykenemättömät. 

Valtio velkaantuu miljardi tolkulla. Myöskin ilman Euroopan tukipakettia. Oliko Sipilä kovin huono mies, kun hänen johdollaan Suomen talous saatiin kuitenkin lähes tasapainoon. Tekihän sekin monelle kipeää, mutta vielä pahemmassa suossa oltaisiin ilman niitä toimenpiteitä. Euroopan tukipaketistakin kaikki akateemiset talousviisaat sanovat sen olleen välttämätön. Muutaman vuoden kuluessa sekin nähdään mikä on lopputulos. 

Helsingissä muutama hihhuli on nälkälakossa, kun ilmastotoimissa ei ole heidän mielestään edetty tarpeeksi ripeästi. Vihreitten ministeri Mikkonen kävi lakkolaisia kannustamassa ja taisi viedä pari leipäpalaakin. Kyllä se siitä!

Ilmastotoimista ensimmäisenä oli kuinkas muuten polttoaineiden hinnankorotus. Onneksi vielä ollaan noin 30 senttiä alemmissa hinnoissa, kuin muutama vuosi sitten. Alkoholin ja tupakan veronkorotus on paikallaan. Huviveneilyille, ralli-ym autoiluille ja muutamalle muulle hömpälle voisi veroja lisätä. Tietysti ne puoluetukirahat, joiden poistamisesta persutkaan ei ole vahingossakaan maininneet, voisi ensin vaikka puolittaa.