Mihin kiire....

Torstai 20.8.2020 - Reijo


Otsikon kysymys nousee muutamista viime päivien surullisista liikenneonnettomuus uutisista. Kiire ei kai ole kuolemaan. Niin holtittomalta kuitenkin kuulostaa näiden tapahtumien uutisoinnisssa. Onnettomuuden syinä, vielä kai epäilyksen asteella, kova vauhti mutkaisella tiellä ja valitettavasti myöskin mahdollinen rattijuopumus. Onko asennekasvatuksessa, vai missä vika. Kaikki ei ole luonnostaan rallikuskeja! Viina ja autoilu, niiden erottaminen, pitäisi olla kaikille korvienvälissä. Kyllä tuo holtiton kiire näkyy myöskin ihan maantiellä. Ei keltainen viiva, tai nykyään valkoinen viiva merkitse mitään, kun edelle pitää päästä. Edelleen pitää paikkansa se, että määrätyt A,V ja M kirjaimilla alkavat autot eivät tahdo asettua siihen jonoon, joka esim. edessä ajavan rekan takia odottaa turvallista ohituspaikkaa. En tiedä kenen älynväläys oli muuttaa keltainen viiva valkoiseksi. Millä valkoisen erotat lumisesta tiestä? Kysyy yksi epätietoinen.

Viime Sunnuntaina tuli aamulenkki pitkästä aikaa tehtyä Kaupin kuntokolmosella. Aina yhtä mukava ja puhdasilmainen lenkki. Siellä näkee lenkkeilijöitä isolla ikähaitarilla. Vauhti sitten määräytyy iän ja kunnon mukaan. Siellä saa mielensä ja halujensa mukaan hurjastella niin paljon, kuin sielu sietää.

Ensi lauantaina on taas tiedossa matka Saarijärvelle, jossa eläkeyhdistyksemme porukka kokoontuu syyskokoukseensa. Valmistelaan myöskin seuraavan viikonlopun isompaa tapahtumaa, jolloin talo on täynnä myöskin yöpyjiä.

Parkanon kaupunginhallitus kokoontui maanantaina ihan fyysisesti samassa tilassa. Tosin valtuustosalin vähän isommassa tilassa, jolloin turvavälejä voidaan noudattaa. Taloustyöryhmän tehtävänä on ollut hakea säästöjä odotettavissa olevaan ankeaan aikaan. Kuitenkaan ryhmä ei ole kokoontunut, joten myöskään hallituksen listalla ei mitään säästötoimia ole esitetty. Onko niin, ettei säästöjen tarvetta oteta tosissaan ja luotetaanko siihen, että Marinin hallitus kyllä meistä huolen pitää. Se on kyllä väärä luulo. Kyllä vielä ottaa " ohraleipä". Ministeri Kiuru uhoaa näiden sotensa ulkoistaneille kunnille ankeita aikoja. Eihän sellainen ajattelu sovi viher-vasemmistolle, että joku yksityinen hoitaisi jonkun asian paremmin, kuin heidän johtama yhteiskunta. Kaikissa näissä kunnissa, joissa laajoja ulkoistuksia on tehty, on selkeästi osoitettavissa taloudellinen toimivuus. Eikä palveluiden laadussakaan ole eroja ainakaan huonompaan suuntaan. Ihmetellä täytyy, että kepukin saadaan tähän mukaan! Kokoomus voi olla vähän ei mieltä, mutta sekin on kovin hiljaa. Persuille tämäkään ei ole mikään tärkeä asia, kun siinä ei puhuta maahanmuutosta!