En kai minä, mutta nuo pojat...

Torstai 17.9.2020 - Reijo


Puolukkakiintiö saatiin täyteen. Kypsiä komeita marjoja 40 litraa, sillä taas pärjätään seuraavaan syksyyn. Vielä karpaloita semmonen 10-15 litraa niin vuoden vitamiini varastot on täynnä. Vielä toki kypsymässä varsinaisia C-vitamiini pommeja, eli marja-aroniaa. Saa näkee mitä niille tehdään? Viime lauantaina nauhoitettiin Parkanossa 29.9 televisiosta tuleva Jumalanpalvelus. Tällä kertaa meillä ei omaa roolia, mutta kuvissa varmaan rintakaarella veisaamassa. Tiistaina käytiin ystävien kanssa korkkaamassa Parkanon uusin ravintola Wanha Brankkari. Komea miljöö rakennettu vanhaan paloasemaan. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ainoa hankaluus tilojen riittämättömyys, ainakin näin alkuun.

Eduskunnassa syksyn budjettiriihi menee enemmän, tai vähemmän yksimielisessä sovussa. Yllättävästi kepu on jälleen antavana osapuolena. Tai en tiedä onko sekään enää yllätys. Voi olla, että kepun Hoskonen on oikeassa. Alamäki alkaa, tai paremminkin jatkuu tästä. Vaikka puheenjohtaja Saarikko onkin ns. "puhuva pää" eikä jää sanattomaksi, niin pelkkään esiintymistaitoon ei voi tuudittautua. Tämän myöskin keskustakonkari Kääriäinen toteaa. Turpeen veronnoston yksittäisenä budjettiasiana hyväksyvä kepu on ehkä saanut jotain korvauksena, mutta poikiiko se kannatusta, se nähdään. Vasemmisto joka haukkui Sinisten Lindströmin aikanaan esittelemän, toki muiden valmisteleman aktiivimallin, on nyt hyväksymässä samanlaisen, vähän eri sanankäänteillä rakennetun mallin. Niin sitä politiikassa käännellään takkia. Kokoomuksella ja persuilla on helppoa. Riittää, kun haukkuu kaikki esitykset ilman, että esittää mitään järkevää tilalle. Ns. Eläkeputken poistolla saavutettava työllisyyden nosto on jäänyt ainakin mulle aikalailla utopiaksi. Eläkeputki kai kuitenkin edellyttää, että on joutunut työttömäksi. Eikö tärkeämpää kuitenkin olisi saada nuorille töitä.

Kaikki vapaaehtoistyötä tekevät järjestöt joutuvat toimintaansa sopeuttamaan veikkausvoittovarojen tyrehtyessä minimiin. Siitä huolimatta esim. persujen Suomen perusta HuuHaa yhdistykselle rahaa riittää 100000 euroa. Yksi kymppitonni karsittiin törkykirjan julkaisun takia, mutta kyllä tuolla lopullakin vielä kirjoittelee. Kun Suomen perustan hallituksessa on suurin osa persujen johtoporukasta, niin silti ollaan, kuin pyhäkoulupoikia. "Ei kai me nyt tommosesta mitään tiedetty". Ei me mutta nuo poijat!!

Pekka Katajasta tuli varmaan vuoden julkkis, kun omat koirat purivat. Ensimmäinen Katajan arvio pahoinpitelijöistään oli arabien näköisistä miehistä. Samaa ryhmän pj Tavio levitti vielä viimeiseen asti " ulkomaalaisia ilman muuta". Lopulta Taviokin joutui myöntämään, että melkeimpä entiseen kaveripiiriin osui. Hyvin hiljaa ovat olleet ne edelleen persuissa toimivat kansanedustajat, tai johtohenkilöt, jotka olivat näiden kavereiden mukana ammuskelemassa ministerien kuvia äärioikeiston tilaisuudessa!!!

Pakko tuota päivän Trumppia on vielä laittaa, kun persu Huhtasaarikin hehkuttaa edelleen herran puolesta. " Vaikka tiedän, että valehtelee aika paljon, niin siitä huolimatta jatkoon". Trumppi totesi Kalifornian maastopalojen syyksi pääosin demokraatit, jotka eivät ole huolehtineet metsänhoidosta. Puut kaatuilee metsiin ja ikäänkuin siellä "räjähtelevät". Palaahan se silloin!! Samalla Trumppi kertoi tieteellisen uutisen " Päinvastoin, kuin kaikki tilastot näyttävät, ilmasto alkaa pian jäähtyä". Tätähän me mm. Huhtasaaren kanssa uskomme!!!!