Persut äärioikealla.

Torstai 24.9.2020 - Reijo


Vielä ainakin yksi kesäinen viikonloppu luvassa tähän syksyyn. Maisemassa on ruskaa riittävästi tälläkin korkeudella. Ei tarvi Lappiin lähteä sen takia. Muutama lämmin päivä ja sitten pikkupakkasia, niin johan karpalotkin kypsyy poimittaviksi. Vielä on puimattomia viljoja aika paljon pelloilla. Näyttää näin asiaa tuntemattoman silmään kovin puintikelpoisilta, mutta ehkä vielä pitäisi vähän kasvatella. Voi sitten kyllä sateet yllättää.

Tai sitten Ohisalon valkoposkihanhet. Voiko enää tyhmempää järjenjuoksua olla, kuin nyt vihreillä. Hanhille pitäisi kasvatella omat pellot ja varmaankin vielä joku kutsuhuuto, jolla osaavat oikealle pellolle. Tuhansia hyvälihaisia hanhia pitää säästää muuttomatkalle, että jossakin etelän maissa saadaan suomalaisella viljalla kasvatettua hanhen lihaa. Varmaan myöskin niitä Loirin mainostamia "hanhenmaksapalleroita". Jos hanhen luvatta ampuu, on hinta 336 euroa, että herrojen herkusta on kyse.

Vihreät on viimeaikoina kunnostautunut muutenkin. Puoluekokous hyväksyi esityksen, että kannabista pitäisi saada kasvatella ainakin omaksi iloksi ja tietysti, jos kaveri sattuu käymään, niin saa kai tarjota. Kyllä voi olla vastuutonta porukkaa. Kannabis on laimea alku, sitten pikkuhiljaa vähän tukevampaa ja siitä se lähtee. 

Vihreät on ilmeiseti yhdessä vasemmiston kanssa mestareina suunnittelemassa henkilötunnusten muuttamista sukupuolineutraaleiksi. Voi tuota järjen, tai järjettömyyden juoksua. Muutamia kymmeniä miljoonia euroja oltaisiin valmiita laittamaan vain siksi, etteivät jotkut ole katsoneet housuihinsa mitä vehkeitä siellä on. Ollaanko sitä tyttöjä vai poikia? Kyllähän tuota kysellään jo aika monissa kyselyissä. Rasti ruutuun mies, nainen, joku muu!!!! Kyllä on kepukin aika kauas mennyt alkiolaiselta uskonto-isänmaa linjaltaan, jos tuon hankkeen hyväksyy!

Kokoomuksen Petteri Orpostakin on tullut niin maaseutu ystävällinen poliitikko, että tässähän jo epäilee itseäänkin, olenko väärin tuominnut kokoomuksen kaupunkipuolueeksi. Näin ainakin Maaseudun tulevaisuuden kolumnista voisi päätellä. Ehkä noihin Orpon kommentteihin vaikuttaa se, että yhä enemmän on julkisuuteen tullut tietoa, että maallemuuttoa jopa mietitään monissa kaupunkilaisperheissä ihan vakavasti. Ehkä vaikuttimena on osittain koronan aiheuttamat hankaluudet ja sairastumisen pelot suurissa asuinkeskuksissa. Ehkä Orpo tarkoituksella unohtaa sen, että kokoomuslainen Helsingin kaupunginjohtaja Vapaavuori on yksi innokkaimpia kaupungistumisen arkkitehtejä.

Koronan osalta ollaan Suomessa aika nopeastisamassa tilanteessa, kuin keväälläkin. Jos ihmiset ei itse ymmärrä, ettei pandemia ole vielä ohi, niin sitä opetetaan kädestä pitäen. Muutamissa maissa asia on paremmin ymmärretty, kuin meillä. Joitakin pelijuttuja ilmeisesti tullaan rajoittamaan, mutta minusta olisi tärkeämpää rajoittaminen aloittaa vaikkapa erilaisista bileistä ja ravintoloista!

Iltalehden toimittaja on alkuviikosta päässyt asian ytimeen persujen kohdalla. Noin kolmasosa nykyisen persujen eduskuntaryhmän jäsenistä omaa joitakin yhteyksiä joko suoraan, tai välillisesti lakkautettavaksi määrättyyn äärioikeistolaiseen Pohjoismaiseen vastarintaliikkeeseen. Jotkut ovat esiintyneet jopa uusnatsien porukassa. Myöskin Laura Huhtasaari presidenttiehdokkaana ollessaan ilmaisi ihailunsa ja sanoi äärioikeiston marssia hienoksi tapahtumaksi!!! Suomen Sisun porukka on välillisesti samaan joukkoon kuuluva. Siellä persuista touhuaa iso joukko myöskin kansanedustajia. Se on valitettavaa, että kaikki nykypersujen äänestäjät ei ymmärrä missä käytössä heidän äänensä ovat!