Kehitysavusta populisteille keppihevonen.

Perjantai 13.11.2020 klo 15.49 - Reijo


Vähän kesti ennenkuin pääsi taas tämän asian pariin. Pari päivää Saarijärvellä ja saman aikaa tietsikka pienessä huoltoremontissa. Nyt taas kone toimii moitteettomasti. Merkillistä, että aika rasittaa tätäkin konetta ja sen toiminta hidastuu. Ihmistä ei voi näin hyvin elvyttää, kuin tätä konetta. Yleensä koneita kyllä huolletaankin paljon ahkerammin, kuin itseämme. Autoakin aina määrätyin kilometrein. Ihmistä sitten, kun vaivaa tulee ja sittenkin vasta, kun on pakko. Talvirenkaat tuli vaihdettua Saarijärvelle lähtiessä. Sen jälkeen onkin sitten melkein vettä sadellut. No, helpompihan renkaat tietysti olisi vaihtaa, kun auto olis selällään ojassa! Ei sitä koskaan tiedä koska se talvi taas yllättää autoilijan!

Mielenkiintoista keskustelua käydään taas kerran maahanmuutosta ja sen seurauksista. Persupopulismi saa oikein loistaa. Helsinkiläisistä nuoisorikollisryhmistä on löydetty varsinainen keppihevonen poliittiseen populismi keskusteluun. Onhan siellä enemmistö näissä ryhmissä maahanmuuttajanuoria. Osa kuitenkin ihan kotimaisiakin. Suomessa on yksinkertaisesti liian löysät lait kaikella nuorisorikollisuudelle. Eihän tuollainen joukko, mikä siellä pääkaupunkiseudulla terrorisoi, pitäisi olla minkäänlainen työmaa poliisijoukoille, jotka ovat tottuneet hallitsemaan satojen mielenosoittajien joukkoja. Ei muuta, kuin "maijaan" vain porukkaa ja kammarille. Jos ei vanhemmat tuu hakemaan, niin sitten johonkin laitokseen ja panta jalkaan. Kysymys ei kuitenkaan ole pelkästään maahanmuuttajarikollisista. Päivän lehdissä uutisoidaan joka päivä tappoja, raiskauksia, ryöstöjä ja niin edelleen ihan kotimaisin voimin. Naiset saa puukosta ja miehet saa puukosta ihan yhtälailla. Hyvin vähän näistä eduskunnassakin puhutaan! Ei näillä tietysti saa isoja otsikoita, eikä suuria äänipotteja. Kehitysavusta käytiin keskustelua, jossa persupopulisti Tavio yksinkertaisti kaikki humanistisesta käsitteet. Samaan aikaan, kun persut vastustavat kaikkea maahanmuuttoa, heidän argumenttinsa on, että pitää kehitysmaita auttaa heidän kotimaissaan. Sekään ei kuitenkaan käy periaatteessa. Muutama aika sitten kävimme Gambiassa ja Senegalissa. Siellä näki konkreettisesti miten kehitysavulla oli rakennettu mm. kaivoja näille alueille, joissa puhdas vesi ei ole itsestään selvyys. Kyllä Suomeakin sitoo kansainväliset sopimukset joissa kaikki hyvinvointivaltiot ovat mukana. On turha kuvitella, että jos kehitysavusta luovuttaisiin, tämä raha jaettaisiin Suomen köyhille. Ettei vain persutkin lisäisi puoluetukia, joilla tällä hetkellä rellestävät.

Olympiakomitean johtoon pyrkii poliitikkoja erilaisin perustein. ST1:n pomon torppaaminen pois hakijoista lienee ollut isomman luokan virhe. Samalla menetti olympiaväki suuren rahoittajan ja bonsoriväkeä. Mitä edellytyksiä jollakin öykkäri Vapaavuorella, joka on itteensä täynnä, olisi ko. tehtävään. Ilkka Kanerva ehkä urheilumiehenä kuitenkin nykyisistä hakijoista voisi tuon paikan täyttää.

Trumppi on sitkeä pöllö. Miljoonienn äänien tappio Bidenille ei ole saanut luovuttamaan. Suurin ongelma lienee se, että presidentillisen syytesuojan purkaminen saattaa vuoden vaihteen jälkeen tuoda jonkinlaisen syytesuman erilaisista epärehellisyyksistä ja samalla paljastaa todellisuuden liikemiestaidoista. Taitaa olla P.A.