Lintukoto ei säilynyt!

Torstai 19.11.2020 - Reijo


Keskiviikkoaamun aamulenkki komeassa auringonpaisteessa. Ei ihan jokapäiväistä näinä aikoina. Viikonloppuna uhkailee jopa lumisateella. Saapi nähdä. Kuitenkin Joulukuulle lupaillaan hyvin ajankohtaan nähden lämpimiä säitä. Voipi olla, että Turun joulurauhan julistuksessakin olisi tärkeänpää ollut kuljettaa satikkaa, kuin karvalakkia, mikäli tapahtuma olisi paikanpäällä pidetty yleisötilaisuutena. Parkanossakin Jouluaaton hartaudet pidetään ulkosalla, joten tuo satikka voidaan tarvita! Me emme ole täälläkään enää lintukodossa koronan suhteen. Joku kulkija oli poikennut paikalliseen ravintolaan joko syömään, tai muuten poikennut, mutta tuonut samalla mahdollisen taudin tullessaan. Kaikkia samaan aikaan paikassa poikenneita on pyydetty tarkkailemaan vointiaan ja ravintola pari päivää suljettuna. Todennäköisesti myöskin jonkinnäköiset puhdistusoperaatiotkin käytävä. Kaupoissa asiakkaat vielä kulkee melko huolettomasti ilman maskeja. Ehkä kolmasosalla on naamalla. No toki se vissiin suojaa enemmän muita, kuin itseään maskinkäyttäjää. Näin kai se meni?

Ensi maanantaina saamme Parkanoon vieraaksi pääministeri Sanna Marinin. Meitä saa luottamushenkilöitä olla mukana vain kuusi-seitsemän ja pari virkamiestä ja paikallislehden edustaja. Eli kymmeneen henkeen on rajattu osallistujat. Tuskimpa tuolla lyhyellä visiitillä kovinkaan suurta merkitystä on, mutta voisihan Sannaa houkutella muuttamaan Parkanoon, kun on kuulemma maalla muutosta joskus vihjaillut. Maan hallitus on vedellyt rajoja turvetuotantoalueiden rajauksiksi. Siinä ollaan Parkano pyyhkimässä pois tuotantoaluekartalta. Täällä turve kuitenkin työllistää useita satoja ihmisiä (2-300, joten ihan pienestä asiasta ei ole kysymys. Ei siihen kivihiilen polttoon pitäisi niin vauhdilla kiriä, ettei järkevää energiapolitiikkaa voida noudattaa. Kivihiili on kuitenkin monilla alueilla vielä pääasiallinen vaihtoehto turpeelle. Saavatko tuota ydinvoimalaakaan koskaan valmiiksi, mitä on rakennettu, niinkuin Iisakin kirkkoa. Parkanon kaupungin talousarviota on vähän päästy ja valmistelemaan. Lähtökohtaisesti alijäämäisen burdjetin valmistelu on aika ikävää. Ei uudellakaan valtuustolla tule olemaan helppoa talouden kanssa. Ei niitä korona korvauksia kuitenkaan valtioltakaan rajattomasti tule. Kyllähän noissa korvauksissa on aikamoisia ihmeellisyyksiä. PohjoisenSampon kauppa jakaa osinkoja 100000 euroa ja saa samanverran Busines Finlandilta avustusta. Näitäkin vastaavia tapauksia on useampia. Ei ihan järkevää!!

Taisin jo joskus aikaisemmin kirjoittaa, että mitä isot edellä, niin sitä pienet perässä. Näinhän kävi persunuorille jotka tuomittiin käräjillä. Oppi-isä pyrkii Väyrysen ohella  Helsingin pormestariksi. Lauri Nurmen kirjassa hyvä määritelmä tämän "mestarin" linjasta. Kokoomuksen oikealla puolella nykypersut näki tilaa ja sinne ovat hyvin linnoittautuneet.

Trumpin sekoilu alkaa saada sellaisia mittasuhteita, että media saisi lopettaa jo kommentoinnit. Valitettavasti tämä herra ehtii saada vielä paljon pahaa aikaan, jos saa olla irrallaan. Pelko on kova, jos ei saa syytesuojaa säilytettyä ja aletaan tutkia epärehellisyyksiä.