Korona kurittaa...

Torstai 26.11.2020 - Reijo


Parkanossa osoitettiin kirjaimellisesti, ettei koronan kanssa ole leikkimistä. Yhden etelästä tulleen henkilön ruokailu paikallisessa ravintolassa saa aikaan kaupungin väkimäärään nähden melkoisen härdellin. Keskiviikkoon mennessä 20 tartunnan saanutta on iso määrä yhdestä alkuperäisestä tartuntalähteestä. Vastaava tietäisi Helsingissä n. 30-40000 tartuntaa asukaslukuun suhteutettuna. Kummasti kauppojen edustoissa autojen määrä ainakin vähäksi aikaa väheni ja maskejakin näkyy jopa ohi ajavissa autoissa olevien kasvoilla. Koko kylä joutui osittaiseen sulkuun. Terkkariin taitaa päästä vain kiireellisissä tapauksissa. Kyllähän meilläkin mestareita on kirjoittelemassa miten pitäisi toimia, mutta tämä on ala johon ei pitäisi tietämättömien ja osaamattomien sorkkia!

Torstaina ajelen kyllä Kokemäelle SasKyn kuntainliiton yhtymäkokoukseen kaupungin kokousedustajana. Maskit, käsidesit ja väljät tilat on tarjolla. Myöskin vesiyhtiön hallitus kokoontuu tällä viikolla perjantaina. Maanantain kaupunginhallitus taitaa olla teamsissa. Kokousasioiden käsittely etänä ei kyllä ole ollenkaan niin sujuvaa, kuin yhteisessä kokoustilassa. Mutta näitä teamsseja taitaa riittää vielä pitkälle ensi vuoteen, ennenkuin rokotteet on jaossa.

Kaikki muut puolueet noudattaa edelleen ohjeellisia sääntöjä tilaisuuksien jäjestämisestä korona aikana, mutta persuilla ei tällaisia sääntöjä näytä olevan. Ne muutamat joita vielä paikalle kertyy, ovat kyllä nokakkain. Johonkin näitä veronmaksajilta kerättyjä puoluetukirahoja pitää hukata. Ainakin isoihin mainoksiin. Olisiko niillekin parempaa käyttöä?

Suomen pääministeri saa melkoista mainosta maailmanlaajuisesti tultuaan valituksi vaikuttavien päättäjien listalle hyvin ylistävin ilmaisuin. Marinin piti käväistä Parkanossakin maanantaina, mutta Parkanon pahentunut koronatilanne perui tuon tapaamisen. Demarit varmaankin ovat mielissään, kun uusi tapaaminen järjestynee keväällä varmaan kuntavaalien alla, joten mainosarvo on vielä ajankohtaisempi.

Petteri Orpo menee aika lähelle persuja kalastelemaan, kun hän ilmoittaa, että on olemassa haittamaahanmuuttoa ja työperäistä maahanmuuttoa. Ensinmainittua kertoo karsastavansa. Onhan siinä kuitenkin selkeä ero Halla-ahon maahanmuuttopolitiikkaan, jonka mielestä kaikki maaahanmuuto on tuomittavaa. Halla-aho käy jopa Helsingin pormestarikisaan pelkän maahanmuuton asialla. Onneksi Halla ei tuota paikkaa saa. Voisi olla ikävä huomata, että pormestarille kuuluu muitakin asioita noin isossa kylässä.

Trumppi sanoo, että Biden on valittu presidentiksi ja on luopumassa vallasta, mutta ei tunnusta silti hävinneensä. Taitaa ruveta se korona lääke jo vaikuttamaan ikävällä tavalla. Kun Biden menee kirkkoon ja sen jälkeen paneutuu Trumpin jäljiltä katastrofaalisessa tilassa olevan koronapandemian hoitoon, niin Trumppi lähtee golfaamaan. Aika mielenkiintoista, että Suomessakin on tukijoita sille Trumpin politiikalle, jossa ampuma-ase on jokaisella taskussa. Suomessa kuitenkin yritetään vähän suitsia aselupia.