Voihan Närpiön tomaatit:

Torstai 17.12.2020 - Reijo


Näyttää siltä, että tulevan Joulun suosituin laulu on, "No onkos tullut kesä nyt talven keskelle"! Siltä näyttää tuo maisema. Keskiviikkonakin vettä tuli koko päivän maahan asti. Siitä erikoista Joulun odotusta, ettei jouluruokia ole tullut etukäteen minkään kokousten jälkeen nautiskeltua. No, vielä herkullisemmalta sitten maistuu nuo vaimon tekemät!

Parkanon kaupunginvaltuusto kokoontui etänä talousarviokokoukseensa. Kokous sujui ihan mallikkaasti ja jopa yksi äänetyskin onnistui aika jouhevasti. Äänestys käytiin valtuuston koon pienentämisestä, josta kaupunginhallitus oli tehnyt esityksen. Talous/säästötyöryhmä missä olin mukana yritti löytää säästökohteita ensi vuodelle. Tein tuon valtuuston pienentämisehdotuksen ja varsinaisia konkreettisia ehdotuksia ei juuri muita ollutkaan. Toki oli toiveita ja olettamuksia, että näin tehden säästöjä voi syntyä. Valtuustossa valtuutettujen määrän pienentäminen äänestettiin nurin SDP:n, kokoomuksen, persujen, Kd:n ja osan kepun ryhmän voimin. Perusteena oli liian pieni säästö, vaikka silloin, kun 4 vuotta sitten valtuuston kokoa lisättiin 31:n niin vastustajat pelkäsivät kustannusten nousua. Kaikki on niin suhteellista. En tiedä kuka pelkää omaa paikkaansa?

Eduskunnassa ei ole oikein asioita mitä puida, kun jollekkin Haavisto gaselle uhrataan päiviä ja tunteja. Lopputuloksena pään silitystä, eli turha näytelmä. Nyt voi kepunkin osalta sanoa, että hillotolpat on tärkeitä. Todennäköisesti kepun äänestys epäluottamuksesta Haavistolle olisi kaatanut hallituksen. Ainakin näyttää siltä, että vihreiden mukana olo hallituksessa on demareille kynnyskysymys. Ja vihreät ei pärjää ilman Haavistoa. 

Vieläkään ei usko siihen, että maakuntasote menee maaliin, ole iskenyt. Niin sekavia tuo Kiuru livertelee. Hallitus ei itsekään enää tiedä mitä haetaan. Parempaa hoitoa, säästöjä, ja tasapuolisia palveluita eri puolille. Oikein mikään ei tuossa esityksessä näyttäisi toteutuvan. Todellisuus lienee palveluiden keskittyminen ja karkaaminen jonnekin "laajemmille hartioille", jotka hartiat voi olla lähipalveluiden sijasta hyvin kaukana tarvitsijoista. Terveyskeskuksille joutuvat kunnat sen jälkeen keksimään uusiokäyttöä!

Halla-aholla edelleen polla säteilee hieman "klimpeissä". Närpiössä kasvatetut elintarvikkeet, lähinnä tomaatit ja kurkut ovat joutuneet nyt hampaisiin. Närpiössä työttömyys on noin 3 % tienoilla, vaikka siellä on maahanmuuttajia paljon, joita nuo elintarvikeviljelijät työllistävät. Maahanmuuttaja on persuille kirosana kaikissa yhteyksissä. Samaan lapsellisuuteen on television AVA:n "persutekstailu" mennyt mukaan. Tähän asti kaikki ulkomailta tuotu vihannes on ollut melkein myrkkyä. Nyt siellä ylistetään Espanjan tomaattia ja Närpiön on huonoa. Aika alas tuo persuporukkakin vajoaa!