Hyvää Uutta vuotta!

Keskiviikko 30.12.2020 - Reijo


Joskus menneitä vuosia muistellaan sen mukaan, onko jotain erityistä tapahtunut kuluneen vuoden aikana. Tämä vuosi on varmaan jokaisen muistissa naamareista ja koronasta. Joskus Helsingin lentoasemalla on hieman pitkään kateltu mm. japanilaisia, tai kiinalaisia turisteja, jotka ovat liikkuneet samanlaisissa naamareissa, kuin mekin tämä vajaa vuosi. Japanissa ja Kiinassa tämä on ilman saasteiden takia jokapäiväistä. Tuleeko tästä "uusi normaali" sen aika näyttää. Täytyy sanoa, että aika ikävä pidettävä jo muutamassa tunnissa. Sääli niitä työntekijöitä, jotka joutuvat koko päivän maskia pitämään. Rokotukset onneksi alkavat myöskin kansalaisille pikapuoliin. Ikämme sanelee sen, että alkupäässä meillekin rokotusta lupaillaan. Ensimmäisenä olen ainakin jonossa, kun se on mahdollista. Ymmärrystä ei riitä niille, jotka itsekkäistä syistä jättävät rokotteen ottamasta ja vaarantavat samalla kanssaihmistenkin terveyden.

Eri puolueiden kannattajilta kysyttiin puolueidensa puheenjohtajan suosiota omiensa keskuudessa. Demarit ja Persut pääsivät loistamaan sillä, että puheenjohtajilla oli lähes sataprosenttinen kannatus. Ei sentään ihan Venäjän mallia, että yli sadan. Persuissa se olisi varmaan "pyhäin häväistys", jos "suuri mestari" ei olisi suosikki. Sama demareilla. Tulevaa pressaehdokasta on nostettava jokaisessa mahdollisessa paikassa. Kokoomus ui hieman syvissä vesissä puheenjohtajansa kanssa. Kai sielläkin pitäisi keksiä jotain omaa, eikä yrittää persujen perässä samoja hölmöyksiä. Eduskunta pääsikin taas puolentoista kuukauden lomalle, kun jo parisen kuukautta taisivat osittain etätöissä ahertaa. Onneksi kuitenkin palkka juoksee!

Kunnissakin pääosin luottamustoimet ovat tammikuun ajan tauolla. 25 pv tammikuuta ensimmäinen kh:n kokous. Puolueilla on kuitenkin askareita haeskellessaan kuntavaaliehdokkita. Tällä kertaa tuolla hommalla en aio itseäni stressata. Kun tuon homman olen kymmenkunta kertaa tehnyt omassa kunnassa ja useissa muissakin kunnissa useita kertoja, niin kypsyttää. Toivottavasti innokkaita ehdokkaita löytyy kaikista ikäryhmistä, naisia ja miehiä. Kyllä kunnissakin vielä tehtäviä riittää, vaikka maakuntasotekin maaliin menisi. (sitä toki vieläkin epäilen). Sivistys, tekninen, kaavoitus, liikuntatoimi, vanhustenhoito jne siinä askartelua vielä tuleville luottamushenkilöille.  Huolestuttavia tietoja mm. liikuntapuolelta. Koululaisten kunto meillä Parkanossa alle maan keskiarvon. Se ei siitä nouse, jos oppiaineeksi hyväksytään lisää ns. urheilua eli tietokonepelejä.

Merkillisen vaikeaa tuo vallanvaihto tuolla amerikoissa. Kisan hävinnyt entinen pressa yrittää tehdä kiusaa sen mitä ehtii ja fanaattinen kannattajajoukko mitä on vielä jäljellä tekee mitä "herra" haluaa. Somessa muutama persukin edelleen fanittaa tätä toista "mestaria".

Kaikille parempaa Uutta vuotta ja pysytään terveinä!