Voihan henkisesti köyhät "publikaanit"

Torstai 7.1.2021 - Reijo


Talvi tuli rakenteli järviin jäät.... jne. Harmi, että vesi ja lumisade ehti ensin ja pilasi hyvän luistelujään. Luvassa on kuitenkin, että koulun urheilukenälle jäädytetään luistelujää. Jos vielä uskaltais nousta luistimille. Yksi vuosi on jäänyt tässä väliin. Lumikin tuiskuaa koneellisesti Käenkosken maisemissa, että varmaan lähipäivinä päästään suksille. Eilen kävimme Saarijärvellä laittamassa tilat kuntoon vuokralaisia varten. Keski-Suomessa lunta oli jonkun verran enemmän. Samoin on Etelä-Suomessa. Tämän alueen lumisade on toistaiseksi vähän kiertänyt.

Köyhyyttä on monenlaista, pahinta on henkinen köyhyys. Pakostakin tuli tämä viisas sanonta mieleeni, kun luin muutamien persujen ulostuloja taas viime päiviltä. Suomen tietotoimisto julkaisi otteen USA:n väistyvän presidentin Trumpin puhelusta Georgian vaalivastaavalle tuomarille, jossa Trump vaati vaalituloksen peukaloimista niin, että "bublikaanin" äänet ohittaisi Bidenin äänimäärän. EU parlamentaarikko persu Huhtasaari oli sitä mieltä, että se oli valemedian tietoa. STT ei siis ole Huhtasaaren mielestä oikea tietolähde. Onneksi tämän tason EU parlamentaarikkoja ei ole kovin paljon. Turkulainen persujen pikkupomo ilmoitti olevansa sitä mieltä, että koronakuoleman pitäisi tulla Turun maahanmuuttaja yhteisöön. Nämä ulostulot viittaavat henkiseen köyhyyteen. Tuo henkinen köyhyys heijastelee myöskin USA:n presidentinvaalien loppunäyöksissä. Kun keskiviikkona vaalien tulos vahvistettiin niin Trump oli masinoinut vielä kannattajiaan osoittamaan mieltään tulosta vastaan. Tästä Trump sai palkinnon, kun depublikaanit hävisivät myöskin Gorgian vaalien senaattoripaikat.

Jonkun ministeriön tutkijaryhmä on tullut siihen tulokseen, että kotihoidontuen poistamalla saataisiin lisää työpaikkoja. Tässä lienee sama logiikka, kuin eläkeputken poistamisella. Kun saadaan työntekijöitä pois tukien parista niin työpaikat lisääntyy! Ei mahdu mun ajatusmaailmaan. Lapsen ensimmäisten vuosien kannalta on tärkeintä, että saa olla kotona ensimmäiset vuotensa äidin, tai nykyään myös isänsä kanssa. Hallitusohjelmassa on kirjattuna, ettei kotihoidontukeen puututa. Tähän olisi varmaan vasemmalla ja vihreillä haluja. Jos kepu tähän vielä suostuisi se oli aikamoinen niitti Keskustan vaalitappiollle.

On ihan mukava huomata, että kuntavaaleissa olisi vielä käyttöä myöskin pitkän työn niissä tehtävissä tehneelle. Yli 40 vuoden rupeama ei sinänsä kyllästytä, mutta kynnys on aika korkealla. Vielä tässä on aikaa harkita, miten useammalta taholta tulleisiin pyyntöihin suhtautuu. Aika näyttää.