Ääriajatteijoita!

Torstai 14.1.2021 - Reijo


Ilmastonmuutosta tai ei, mutta jotenkin erikoista tämä talven tulo on ollut. Uusimaa, jossa lunta ei vuosiin ole näkynyt paljon muuten, kuin tykitettynä, on joidenkin tietojen mukaan maan lumisin alue. Tässä on hiihtokelejä odoteltu ja nyt sitten saa lumitöitä tehdä monta kertaa päivässä. Vanhanajan talven tuntua!

Nyt ei riitäkkään enää korona, vaan myöskin muuntunut korona alkaa ahdistaa. Kieltämättä on erikoista, että jotkut maat ovat huomattavasti Suomea edellä rokotuksissa. Oliko Israelilla joitain suhteita valmistajiin, että saivat rokotteita muita nopeammin. On tietysti mahdollista, että myöskin myyntilupaa vailla olevia rokotteita olisi jaettu etukäteen. Sitä kuitenkin ihmettelen, että mikä vimma nyt meilläkin tuli saada rokotteita kiireesti. Onko se vain sitä, että saadaan taas poliittisia keppihevosia ja syyllisiä voidaan hakea. Juuri on vaimentunut keskustelu siitä kuka uskaltaa ottaa rokotteen ja hyvin moni on sanonut ettei ainakaan ennen, kuin tulee tietoa haittavaikutuksista. Itekkin kyllä rokotteen otamme heti, kun sitä tarjotaan, mutta on tässä aikaa vartoilla. Kuitenkaan pandemia ei ole maailmalla ohi vielä ainakaan vuoteen, joten aurinkorannat saa odottaa. Aika huolettomasti ihmisiä vielä palloilee monin paikoin. Ei kaupoissa kaikilla ole edes maskejakaan. Voipi olla, että tiukkojakin rajoituksia vielä käytetään.

Valtio sitten taas jakaa koronatukia ja velkaantuu. Uusia innovaatioita keksitään ja hyvät tuet niille. Kuka vuosien päästä tutkii paljonko niistä innovaatioista on tullut "villoja". Ei niillä ainakaan Suomen velkoja paljon makseta.

Entiset ääripersut on perustamassa pirkanmaavetoista äärioikeistopuoluetta. Toiveissa tietysti on, että ne äärimmäiset "hörhöt" lähtisivät persuistakin mukaan. Tämä kuitenkin lienee toiveajattelua. Persuissa on näilläkin saavutettu asema, josta eivät halua luopua. Uudelle porukalle ei ole nostetta, vaikka esimerkkiä saattaisi löytyä esim. rapakon takaa. Siellä kuitenkin maltillinen republikaanijoukko jättää mieluimmin trumppilaiset, kuin käy epätoivoista taistelua rikollisin keinoin. Kyllä kai Huhtasaaren ja Antikaisen esitys Nobelin rauhanpalkinnosta on huomioitu, ennenkuin Trumppi on mahdollisesti kiven sisässä. Huhtasaaren ennustama kommunistinen Amerikka tuskin sitä enää esittäisi.

Pohjanmaalla ent. kesk, ent. kansalaispuolue, nyk. persu ja virkavapaa poliisi Kattelus on aiheuttanut poliisille tutkintapyynnön esiintyessään IKL:n mainospaidassa ja kirves tehosteena todennäköisesti persuille näkyvyyttä hakeakseen. Sama henkilö on aiemmin saanut pari varoitusta ja myöskin virasta pidätyksen määräajaksi aikaisemmista toilailuistaan. No linja pitää. Hyvää ainesta tuohon perustettuun sinimustiin.