Trumpista eroon!!!

Torstai 21.1.2021 - Reijo


Viikon verran komeita hiihtokelejä. Voi olla, että seuraavat päivät lumentulo muuttaa, mutta hyvä alku, ensimmäinen satanen täynnä. Olen yrittänyt Helenalle sanoa, ettei tässä enää mitään tavoitteita ole, mutta niin paljon silti hiihdetään, kun sielu sietää. Tammikuu on siitä sopivaa aikaa, ettei kokouskäytännöt paljon häiritse. Kolmostien terveys toki tällä viikolla ja maanantaina sitten kaupunginhallitus. Toukokuun jälkeen se sitten helpottaa tältä osin" tai sitten ei".

Eihän tuo Trumppikaan vielä lupaa luovuttaa, vaikka vähän ajolähtö tulikin Valkoisesta talosta. On  jopa uusi puolue suunnitelmissa. Sekin on aika erikoista perinteisessä kaksipuoluemaassa. Äärioikeisto saanee nyt oman puolueensa USA: hankin. Aika hauskaa, että niin erilailla voidaan asioita nähdä, niin Suomessa, kuin maailmallakin. Eurooppaneuvoston puheenjohtaja on helpottunut, että päästään USA:n kanssa normaaliin kanssakäymiseen. Vielä pitkään Trumpista saamme kuulla. Vaikka hän armahtikin paljon rikolliskavereitaan, niin ei kuitenkaan itseään, joten eiköhän sielläkin paikallisissa raastuvissa vielä tavata Trumppi moneen kertaan.  Meillä jotkut persut haikailevat vielä tuon äärioikeistolaisen öykkärin perään. Tietysti, kun ajatusmaailma on samalla aaltopituudella, niin miksi ei näin olisi. On siellä Bidenillä tehtävää, että korjaa Trumpin jälkiä. Kun Huhtasaari pelkää, että kommunismi iskee Amerikkaan, niin on ehkä hyvä muistaa, ettei USA:ssa ole kumpikaan puolue vasemmistolainen. Demokraatit vastaa ehkä meillä jotain keskusta oikeistoa ja debuplikaanit siitä reilusti oikealla.

Suomessa nähdään määrätyssä porukassa ongelmana se, että pääministeri otti ensimmäisenä kantaa Venäjän vangitessa Navalnyin. Marin vaati Navalnyin vapauttamista. Onko tuolla väliä missä järjestyksessä tuon tekee. Onhan Niinistöllä kuitenkin Putinin puhelinnumero ja oli luvannut soittaa ja tuomita moisen teon. Putiinihan viittaa kintaalla näille viesteille. Pitäiskö Huhtasaaren kokeilla viestitellä?

On ne aika mestareita hallituksessa oli siellä ketä tahansa. Opetusministeriön ylijohtajaksi pitää saada demari, ja kun ei sopivee ehdokasta ollut, niin uudelleen virka auki. Vasemmiston Li ministeri saanee jonkun hyvityksen omalle porukalleen, kun on tätä nimitystä edistämässä!

On hyvä, että nuo USA:n asiat tulee kuntoon, niin pian päästään Suomessakin keskustelemaan kuntavaaleista ja niiden tavoitteista. Gallupit on tähän asti tutkineet valtakunnallista kannatusta. Lukemat varmaan muuttuu, kun mennään kuntavaalien kyselyihin. Kuntavaaleissa ei maahanmuutto ja sillä flirttailu ole pääasia. Äänestäjät kyllä huomaavat, ettei Suomi ole mihinkään hukkunut!