Politiikka lämpenee!!

Torstai 28.1.2021 - Reijo


Siitä nämä muutamat talviviikot on mukavia, että TV:stäkin tulee muutakin, kuin vanhoja uusintoja. Nimittäin talviurheilua tulee tuntikausia. Hiihdossakin tapahtuu, jopa suomalaisittain. Salpausselän viestissä Mäki teki niin, kuin säännöt antavat tehdä, eli valitsi oman kaistan loppusuoralla. Siitäkös ryslandian Bolsu hermostui ja meinasi teilata koko Suomen porukan. Kireeksi on tuo suksittelu mennyt. Minäkin ohitin Helenan hyvässä alamäessä ja huikkasin vielä mennessäni bye, bye. Hyvässä sovussa matkaa jatkettiin ja piti vielä hyvänä ku kotio päästiin!

Samaa Bolsumaista hermostumista näkyy usein myöskin poliittisella kentällä. Jopa täällä paikallistasollakin. Kirjoittelin paikallislehteen valtuuston varapuheenjohtajan tittelillä samoin kuin hallituksen vpj:kin. Tästä paikallinen persu kumppaneineen repi pelihousunsa, kun emme ilmoittaneet puoluekantaamme kirjoituksessa. Samassa lehdessä oli nytkin pari poliitikon kirjoitusta joissa ei puoluekantaa mainittu. En tiedä onko persut mm. valtuustossa nukkuneet, kun siellä on mm. ryhmäpuheenvuorojen yhteydessä puoluekanta ollut esillä. Myöskin useinmiten kirjoituksissani ole sen maininnut! Hermostuneisuus on tietysti ymmärrettävää, onhan kuntavaalit tulossa. Ovatko Reijo ja Klasu ehdokkaina ja jos ovat niin millä listalla? Kuntapolitiikassa ei puoluepolitiikalle pitäisi olla kovin paljon tilaa. Kuntalaisten asialla pitäisi olla, eikä omilla. Halla-aho ja Orpo olivat keskustelemassa kuntavaaleista A-studiossa. Orpollakaan ei kauheesti uutta kerrottavaa ollut, samat vanhat mantrat, työpaikkoja kuntiin ja veroja alemmaksi jne. Halla-aho ei oikein ole selvillä mitkä vaalit on tulossa. Joku tuolla somessa veisteli, että vois alkusanaksi ottaa "kunta", niin siitä vois selvitä. Maahanmuutto ei ole jokapaikkaan se ratkaisusana, tai EU. Siinä Halla-aho on taitava, että yrittää saada  ihmiset uskoteltua äänestämään persuja siinä toivossa, että hallitus kaatuisi mikäli kepu häviää rumasti. Kyllähän hallitus syöttöjä edelleen antaa persujen lapaan, mutta onko se Suomen kuntapolitiikalle tervettä, jos tuolla joukolla pitäisi asioita hoitaa?

Trumpista, kun on suurinpiirtein päästy eroon, niin naapurin Putiini saa samanlaista härdelliä aikaan ympäri maailmaa. Ehkä Suomen kannalta kuitenkin vielä vaarallisempi ukko. Jospa Marin ja Niinistö saavat yhdessä ukon aisoihin!