Liukasta laskiaista...

Torstai 11.2.2021 - Reijo


Hiihtokelit mainiot. 300 km alkaa olla suksittuna näille lumille ja luntahan riittää. Jollei kovia pakkasia enää jatku, niin ainakin yli viidensadan mennään helposti. 

Pari kokousta jo näin Helmikuun alkuun. Kolmostien terveyden hallitus Tiistaina ja Osuuspankin edustajisto Keskiviikkona. Maanantaina vielä kaupunginhallitus joten pääsee normaali rytmi käyntiin.

Mielenkiintoisia siirtymiä kuntavaaleissa eri puolilla. Persuista kepuun ja kokoomukseen, sekä päinvastoin. Oikeastaan kuntalaisten asioita ajavalle on aivan sama missä ryhmässä toimii. Tietysti ryhmän jäsenten on oltava sellaisia, että suurinpiirtein hyväksyy arvomaailman jota edustaa. Pohjanmaalla parissakin kunnassa tuo arvomaailman hyväksyminen on ollut koetuksella ainakin persujen ryhmässä. Ilmajoella on nähty erikoisia näytelmiä tarkastuslautakunnan piirissä. Persuja edustava puheenjohtaja on aiheuttanut lautakunnan irtisanoutumisen ja pj:kin sanoutui irti. Seuraavassa kokouksessa pj pyrki perumaan irtisanoutumisensa. Asia lienee edelleen kesken. Teuvalla persujen edustaja esitti niin hölmöjä ajatuksia, että persujen muu ryhmä irtisanoutui ajatuksista. Tämän edustajan mielestä maskin käyttö koulussa aiheuttaa aivovaurioita!  Uutinen oli Pohjanmaalla, että Vistbackan Raimo on ehdokkaana sitoutumattomana kokoomuksen listalla. Tätä liikehdintää on näkynyt paljon eri puolilla Suomea. Jos puolue menee alta, niin ratkaisu on oikea mikäli haluaa edelleen vaikuttaa kunnan asioiden hoitoon. Kun Raimo pitkään oli yksin puolueesta eduskunnassa ja oikeastaan tekohengitti koko puoluetta, niin ymmärtää sen, ettei enää riitä rahkeita aloittaa uutta rumbaa sinisten ylösnostamiseksi. Samaa olen itsekin miettinyt, kun tällä aluella persut pääosin ylläpidimme Helenan kanssa. Tuo joukko on kuitenkin aivan muuta mitä aikanaan olimme nostamassa. Siimon Elon kirjassa erittäin hyvin tuodaan esille missä nykypersut menevät. Kirja on vasta postissa tulossa, mutta lehtien lainaukset osuvasti kertovat tapahtumia viime vuosilta.

Puolue joka nostaa mm. varapuheenjohtajaksi Teuvon, jonka tosin jouduttiin erottamaan jossain vaiheessa. Tämä "meppi" jonka kaiken järjen mukaan pitäisi olla Brysselissä, on ainakin lehtitietojen mukaan Honrudasissa tyttöystävää haeskelemassa. "Me ollaan sankareita kaikki" voi Teuvo laulaa.

Eduskunta kävi keskustelua EU:n elvytyspaketista. Aihe on oikea ja tarpeellinen. Tosin millään välikysymyksillä ei näitä kaadeta. Molemmilta, niin kokoomukselta, kuin persuiltakin tarvittaisiin jotain vaihtoehtoisia ratkaisuja. Jos joku Tuomioja puhelee vähän pehmoisia tukipakettien jatkuvuudesta, se ehkä osoittaa sen, että kuulijoilta on vähän ymmärryksen puutetta. Tulevaisuudesta ei tiedä Tuomioja, eikä kukaan muukaan. Keskusteluilla ja äänestyksillä saadaan tietysti kuntapolitiikkaa ja valtakunnan politiikkaa sopivasti sekoitettua. Kaikesta huolimatta kuntavaaleissa päätetään vain kunnan asioiden hoidosta. Ei EU:sta, eikä maahanmuutosta.