Ilmastoko lämpenee?

Torstai 18.2.2021 - Reijo


Onhan tämä aika jännää, tämä ilmastonmuutos. -25 tänä aamuna (keskiviikko) ja huomisellekin vielä ainakin samanverran. Amerikoissa ihmisiä kuolee pakkasiin ja lumeen, Kreikassa myöskin lunta ja pakkasta. En tiedä missä se lämpeneminen näkyy, mutta en nyt sitte enää aja riisselillä, että oman osani teen. 400 km hiihtelyä täynnä ja talvi vasta alussa. Kyllä se tästä.

Joskus tenavana tuli luettua kirjoja oikein urakalla ( ei läksykirjoja), mm Tapani Löfvingin sissiseikkailuistakin varmaan useampaan kertaan. Nyt olen taas innostunut lukemaan noin kirjan viikossa. Erilaiset elämänkerrat kiinnostavat ja yleensä tositapahtumiin tai niiden arviointeihin liittyvät kirjat. Viimeksi luin Björn Wahlroosin "Kuinkas tässä näin kävi". Mielenkiintoinen ukko. Entisestä äärivasemmistolaisesta aikalailla toiseen laitaan siirtynyt miljonääri. Aikanaan olin hänen isänsä"Buntan" kanssa Vapo yhtiön tilintarkastajissa. Vaikka Björnin teoriat ja ajatukset ovat aika korkealentoisia ja hyvin oikeistoväritteisiä, niin olisi niissä nykypäivään paljon opittavaa myöskin valtionhallinnossa ja sen talouspolitiikassa.

Uusimpana kirjana aloitin juuri Siimon Elon Poliittiset mustelmani kirjan. Alkulehdiltä voi samaistua samaan ajatusmaailmaan PS puolueen kehitykseen siihen äärioikeistolaiseen ja kansallissosialistiseen ajatteluun mikä puolueessa tällä hetkellä vallitsee. Suomen Sisu ja ääri-ilmiöt ovat kaukana siitä PS puolueesta mitä useita vuosia tuli rakennettua.          Kansanedustaja Turtiainen joka edustaa osaltaan sitä ryhmän vastenmielisintä joukkoa, on jo tukkanuottasilla jopa omiensa kanssa. Vaikka hän ei olekaan eduskuntaryhmässä, niin kunnallisvaalityötä tehdään samalla teltalla hyvässä sovussa. 

Ottamatta sen kummemmin kantaa kuntavaalien ajankohtaan, niin aikamoista riskipeliä on vaalien käyminen tässä tautitilanteessa. Muutamilla näyttää iskevän pelko galluppien muuttumisesta, jos vaalit siirrettäisiin syksyyn. Niin tai näin, tärkeintä, että kaikki voisivat äänestää vapaasti ilman pelkoa, esim koronasta. Joitakin galluppeja hehkutetaan ja tehdään niiden perusteella johtopäätöksiä. Tässä joku aika sitten kyseltiin presidenttiehdokaskantoja. Kyselyjä oli n. 1000 henkilöä. Vastaajia 500. Esim Halla-ahon 5 % on noin 25 äänestäjää. Tuskin ketään mairittelee!

Kunnat ovat saaneet koronatukia hyvin avokätisesti. Monen "taloudellisesti kuralla" olevan kunnan talous on jopa plussalla tukien jälkeen. Myöskin Parkanon tilanne on odotettua parempi. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon ollaan kuntavaaleissa valmiita lupailemaan tällä taloudellisella harhalla!