Kuntavaalit tulee!

Torstai 4.3.2021 - Reijo


Aika saamatonta on kieltämättä hallituksen ja oikeusministeriön päätöksenteko. Kunnallisvaalien ehdokasasettelu pitää olla keskusvaalilautakunnilla ensi viikon tiistaina, mutta vieläkään ei nämä instanssit ole saaneet selkeästi ilmoitettua, että vaalit pidetään ennalta ilmoitettuna ajankohtana. Näin nyt kuitenkin todennäköisesti tulee tapahtumaan, vaikka ulkonaliikkumiskielloilla ynnä muilla rajoituksilla uhkaillaan. Vaalitoimitsijoille lupaillaan rokotusten jonossa etuilua. Äänestäjien ei sitten niin tarkkaa! Mikäli joku tulee hiihtoladulle uhkailemaan ettei ulkona saa olla, niin voi olla, että sauvasta tulee. Erikoista sekin, että eri instanssien kanssa on käytävä kädenvääntöä kuka valvoo ja kuka antaa määräyksiä. AVI on viranomainen jolle on joissakin asioissa annettu suuri valta ja jota sen virkaintoiset suruttomasti käyttävät. Ruokaravintoloita ollaan sulkemassa. Valtio lupaa korvata menetyksiä. Kuka se valtio on? Me kaikki veronmaksajat maksamme ajan kanssa velkaantuvan valtion laskuja. Ehkä tällä ikää me vielä jotenkin pärjäämme, mutta lapsemme ja lastenlapset ovat rahansa sijoittaneet velkavaltioon. Ja sieltä ei paljon korkoja tipu. Kun koronaluvut kasvavat nykyistä vauhtia, ei minkäänlaista valonpilkkua ole näkyvissä. Uusimaa olisi pitänyt jo aikoja sitten laittaa eristyksiin. Hiihtolomalaisten seilailu edestakaisin ei ainakaan tilannetta paranna.

Vaaliasioista ei juurikaan puhuta. Pääasia on keskittynyt korona asioihin. Kokoomukselle riittää Helsingin pormestarikeskustelu. Persuille yllättäen maahanmuutto. Parkanossa ei tuo tunnu kovin iskevältä, kun ei meillä taida olla tällä hetkellä, eikä tulossakaan mitään "maahanmuuttoaaltoa". Jos persut voittaa kuntavaaleissa, niin mielenkiintoista nähdä mistä se Suomi löytyy. Onko Suomi muilta hukassa, kuin persuilta? Kunnatko kaatavat hallituksen? Näin persut uskottelevat, että tämäkin ratkaistaan kuntavaaleissa. Valitettavasti tähänkin jotkut uskoo! Kepulle on omissa turve ja muissa vihreiden ja vasemmiston ilmastovouhotuksissa aivan riittävästi selittelyä. Eduskuntaan tulee lähiaikoina käsittelyyn vihreiden mieliaihe, kannabiksen käytön ja oman tarpeen kasvatuksesta rangaistuksen poistaminen. Onko Kepu tässäkin vihreiden mukana, mielenkiintoista nähdä? Demareille riittää vastustaa kaikkea mikä vähänkin tuntuu yksityiseltä yritystoiminnalta, vaikka se olisi kunnalle ja kuntalaisille edullista ja toimivaa. Näitäkään asioita ei kuntapolitiikassa juuri hoideta. Kuntapolitiikassa on päästävä kunnan asioiden hoitoon ilman poliittisia pyrkimyksiä. Joskus poliittisen elämäni alkuvuosina kunnan virkahenkilön valinnassa oli kepuvaltuutetun kommentti valinnan jölkeen "kyllä on vaikea tehdä päätös, kun tuo toinen on papereissaan nuon palio parempi". Tuon kaltaisesta päätöksenteosta tulee kunnissa päästä irti. Poliittisia henkilövalintoja ei voi olla. Poliittinen ryhmä ei voi olla este, mutta se ei voi olla myöskään valinnan peruste. 
Uusin kuntavaaligalluppi lupaa lievää alamäkeä, edelliseen kyselyyn verrattuna niin persuille, kuin demareillekin. Näin kertoo MTV. Ylen uutiset saa tilanteen näyttämään hieman erilaiselta. Huhtikuussa sitten näkyy oikea tulkinta!