Siirtovaaleihin!

Torstai 11.3.2021 - Reijo


Hetken jo näytti siltä, että sukset saa vaihtaa juoksutossuihin, mutta ei sentään. Lähe kolmenkymmenen asteen pakkasia ja lunta 10-15 senttiä lisää. Taas saa hiihdellä hankia hiljalleen. Tavoite, eli puoli tuhatta on ollut jo aikoja sitten täynnä ja nyt mennään lähellä seitsemääsataa kilometriä. Kun nuo vaalikiireetkään ei vielä alkaneet, niin mikäs tässä hiihdellä.

Kuntavaalien siirto ei oikeastaan hetkauta mihinkään päin. Pari kuukautta sinne, tai tänne ei vaaleja ratkaise. Joillekin se näyttää olevan kovin vaikeaa. Onhan se nyt kesällä paljon mukavampi teltassakin ulkona äänestää, kuin pakkasilla. Siitäkin sopiva päivä tuo kesäkuun kolmastoista, että on syntymäpäiväni. Ei tarvi kenenkään miettiä synttärilahjaa, kun vain käy raapustamassa ehdokasnumeroni vaalilippuun, niin siinä tulee lahjat samalla hoidettua. Numeron ilmoitan sitten, kun se on ajankohtainen. Ai niin, että mikä lista? Ehdokkaana olen Parkanon puolesta sitoutumattomien listalla, jossa Kd hoitaa tuon vaalijärjestelmän vaatiman puolueosuuden. KD:n ohjelma on niin lähellä omaakin ajatteluani, ettei kynnys ollut ollenkaan korkea lähteä mukaan varakansanedustaja Turusen joukkoon. Puoluepolitiikkaa olen niin paljon nähnyt, että sillä ei ole enää mitään merkitystä tulevassa kunnalliselämässä mikäli äänestäjät hyväksi näkee vielä valtuustoon äänestää. erilaista hyvä veli järjestelmää ja puoluepoliittista kähmintää sisältyy niin paljon kuntapolitiikkaan, että mielellään asettuu sen ulkopuolelle, kun olemme tällaisen samoin ajattelevien ryhmän löytäneet.

Uutisissa kerrottiin, että keskimääräinen tuki korona karenssiajalta on n. 120 euroa päivä per henkilö. Valtio,eli me veronmaksajat maksamme. Ihan kohtuullinen korvaus siitä, että pysyy neljän seinän sisällä. Ulkonaliikkumiskielto on kai seuraava vaihe mitä on odotettavissa. Sitä on kuljettava sitten avioliittotodistus mukana, että voi todistaa olevansa samassa taloudessa asuvan henkilön kanssa liikkeellä!!

Kuntavaalien ehdokaslistat julkistettiin keskiviikon aviiseissa. Parkanossa kato oli käynyt muutamilla listoilla. Ensimmäinen ajatus oli, että valtuusto tulee ryhmien osalta aika reippaasti muuttumaan. Ihan kohteliaisuus syistä en tee mitään veikkauksia, mutta oman ryhmämme ajatus kuntalaisten asioiden ajamisesta puoluepolitiikan sijaan, siihen saanemme kavereita. Minkään ryhmän ehdokasasetteluun ei ole tarvetta puuttua ja vaalit tulee käydä rehellisin argumentein. Jonkin verran on jo ennen ehdokaslistojen julkaisemista liikkunut sellaisia juttuja, että olisiko joillain jonkinlainen hätä?

Entistä enemmän alkaa näyttää siltä, että vaalien siirto oli hyvin ajankohtainen. Kun tartuntaluvut päivittäin alkaa lähestyä tuhatta, niin kaikille ei ole vielä mennyt perille, että on totisesta asiasta kysymys. Helsingin yliopiston professori kommentoi Suomen korona hoitoa niin, että hänen mielestään se on hyvin onnistunut vertailussa muihin maihin. Näin varmaan onkin. Nyt alkaa ilmeisesti vähän lipsumaan, koska tartunnat lisääntyy. Kun laivoilla voi edelleen matkustella naapurimaihin ja testejä tehdään vieläkin vapaaehtoisuuden pohjalla, niin varmaan tarttis siinäkin tehrä jotain. Mikä pakko on esimerkiksi Viroon päästä, jollei ole työmatka. Niitäkin voi harventaa. Pysytään nyt kuitenkin terveinä!