Liikkumaan ilman rajoituksia

Torstai 25.3.2021 - Reijo


Kyllä se "tonni" sieltä lähenee, meinaan hiihtokilometreissä. Muutama kymmenen kilometriä vielä uupuu. Lumet kyllä sulaa vauhdilla, mutta loput suksitaan vaikka nurmikolla, jos liian nopeesti sulaa. En tiedä onko koronan vaikutusta, mutta tavallista enemmän hiihtoväkeä on Parkanonkin laduilla liikkeellä. Yllättävän paljon on laduilla tullut juttusiin Parkanosta vuosia pois olleita entisiä parkanolaisia. Hauskaa sinänsä, vaikka hiihtoreissua aina pidentääkin.

Liikkumisrajoitukset eivät ainakaan uhkaa suksittelijoita. Tuskin näillä alueilla tarvitaan mitään liikkumista rajoittavia toimia. Etelä-Suomen osalta tulisi joitain rajoitteita laittaa, mutta voipi olla, ettei maan hallitukselta löydy tähänkään riittävää ryhtiä. Maskipakko olisi nyt vähintä mitä voisi vaatia. Helsingissä jotkut vähä-älyiset keksivät laittaa mielenosoitusta pystyyn koronarajoitusten takia. Tiedän, että myöskin Tampereelta porukoita lähti osoittamaan omasta mielestään viisauttaan, useimpien mielestä kuitenkin tyhmyyttään. Tämä on sitä joukkoa joiden pitää vastustaa kaikkea pelkästään vastustamisen ilosta. Nämä eivät usko myöskään rokotuksiin, eikä mihinkään millä koronaa pyritään rajoittamaan. Valitettavasti se vain on niin, että näidenkin mahdolliset sairastumiset yhteiskunta maksaa. Persujen Tavio näyttää jatkavan normaalia "asiasta en tiedä, mutta vastaan pistän" politiikkaa. Liikkumisrajoituksia tarvitaan juuri niillä seuduilla mihin niitä on suunniteltu, kun normaali sääntely ei tehoa. Hämeenkyrössä Persut sai taas uuden sankarin konnakoplaansa!

Amerikan Biden on aika ahtaalla vaalilupaustensa kanssa. Koronarokorukset etenevät tosin jopa etuajassa, mutta rokotteiden hanstraaminen ja niillä kaupan käynti ei näytä oikein hyvältä. Trumpin suosima aselakien helpottaminen näkyy amerikoissa aina uusina ampumiskohtauksina. Jokaisella amerikkalaisella pitää olla ainakin jonkinlainen "tussari" ja seuraukset näkyy. Siihen pitäisi Bidenin ottaa tiukempi linja. Äärioikeisto josta Suomessakin juuri varoitellaan on voimistumassa monin paikoin.

Kuntapolitiikassa näyttäytyy meilläkin hieman ikäviä piirtetä. Jotkut ilmeisesti omaa egoansa ja sen toimimattomuutta pelkäävät ehdokkaat ovat käyneet eri tahoilla jonkinlaista valehteluun pohjautuvaa vaalikampanjaa toisia ehdokkaita kohtaan. Tämä lienee kaikkein huonoin tie kampanjointiin. Se on mielenkiintoista mitä eri ryhmittymät lupaavat kuntalaisille. Todellisuudessa ei ole taloudellisesti mitään mahdollisuuksia kovinkaan isoihin lupauksiin. Varsinkin, jos käy niin ikävästi, että sote viritelmät nykyesityksenä hyväksytään. Silloin kunnille ei jää paljoa pelinappuloita.

Kuluvan vaalikauden tapahtumia jossain näin arvosteltavan. Niissä varmasti onkin arvosteltavaa, mutta kun arvostelijan puoliso on ollut samoja päätöksiä PS:n joukossa hyväksymässä, niin vähän arvostelu ontuu. Jokainen arvostelu vaatisi aina vaihtoehdon. Edelleen on niin, että niin metsä vastaa, kuin sinne huudetaan. Myöskin terveydenhoidon palveluissa. Meillä palvelu toimii ulkoistettuna muihin kuntiin verrattuna hyvin.