Juoksupoikia ja tyttöjä!

Torstai 3.6.2021


Tiistai iltana jouduimme Kaukon ja Päivin kanssa juoksutalkoisiin, eli keräsimme kunniakierroksella rahaa urheilijoille. Tai ei voi sanoa , että jouduimme, kyllä se oli ihan vapaaehtoista. Täytyy myöntää, että kyllä tuo kunto on jo vähän parhaista vuosista hiipunut. Kunniakierroksn kierrosennätys Parkanon kentällä taitaa olla meikäläisen 40 kierrosta tunnissa. Nyt jäi siitä puoleen. Päivi pisteli sentään reilut 30 kierrosta ja Kaukokin, vaikka ei ole mikään juoksuharrastaja, niin 18 kierrosta.

Eduskunta keskusteli taas pitkään Sote valmisteluista. Äänestävät eduskunnassa ilmeisesti vielä ennen Juhannusta, että tuokin autuus on nähtävissä ilmeisesti 2023 vuoden aikana. Hallituspuolueiden mielestä uuden sotemallin hyväksyminen estää eriarvoisten palveluiden toteutumisen maan eri puolilla. Tiistaina ministeri Ohisalo oli Ylen haastattelussa ja sanoi, että Uusimaa ja Helsinki hyötyvät uudesta järjestelmästä. Tätäkö mm. kepu haluaa? Onko maakuntahallinnon virka- ja luottamuspaikat niin tärkeitä myöskin kepulle, että odotettavissa olevista terveyspalveluiden heikennyksistä ja hintojen noususta huolimatta tätä halutaan tukea. Eilen keskustelin jonkun asiantuntijan kanssa ja hän arveli, että kepu on hallituksessa niin kauan mukana, että sote saadaan maaliin. Sitten voi alkaa ärhennellä mm. turpeesta ym hankalista asioista. Se on kuitenkin myöhäistä. Se juna meni jo. Etelä- Pohjanmaan kasvihuoneviljelijät lyövät aika nopeasti pillejä pussiin, kun turpeen nostaminen loppuu.

Samassa Ohisalon haastattelussa hän piti tärkeänä, että sukupuolirajoja loivennetaan niin, että esim. VC tiloja rakennetaan ilman sukupuolimerkintöjä. Tämäkin lienee tärkeä kuntavaaliasia, että saa miehet ja naiset mennä samoihin vessoihin. Tämähän lienee niitä elämän suurimpia ongelmia!

Perussuomalaiset pääsi taas ykköseksi. Nimittäin Iltalehden tutkimus kuntavaaliehdokkaiden rikostilastoista osoittaa, että persut pitää ylivoimaista kärkipaikkaa tässäkin tilastossa. Kuinka moni näistä ehdokkaista tienaa rehellisesti sen 3000 euroa kk, mitä Halla-aho vaatii Suomeen töihin tulevilta ulkomaalaisilta. Vaatimus on aika erikoinen, kun kuitenkin yritykset tarvitsevat myöskin ulkomaista työvoimaa. Niitä tarvitaan myöskin tulevaisuudessa Esim. sote aloilla, kun Suomi ikääntyy, eikä hoitajia enää riitä kotimaasta. Varmasti moni suomalainenkin olisi mielissään, kun saavuttaisi tuon tulotason!

Minulta tuli joku vaalikentillä kyselemään mitä asioita nyt sitten aiotte muuttaa Parkanossa, jos valtuustoon pääsette. Jotain voi luvata, joka ei maksa mitään. Olemme luvanneet, että henkilövalinnat kaupungin toimiin tehdään ainoastaan pätevyyden mukaan. Olemme luvanneet pitää talouden hallinnasta huolta. Ilman verojen korotusta menoja karsitaan niin, että tulotaso mikä saavutetaan nykyisillä edellytyksillä saadaan peustoiminnot kunnassa ylläpidettyä. Yksi säästökohde on kaikkien kaupungin kokous- ja kurssimatkojen sisällyttäminen yhteen päivään. Yön yli reissuja ei kaupungin laskuun tehdä. Koulutusta voidaan toteuttaa Parkanon omissa tiloissa. Yksi henkilö kävi ilmoittamassa, että jos et ole enää persu, niin hän äänestää. Se oli helppo lupaus!