Varsinainen vaalipäivä.

Torstai 10.6.2021 - Reijo


On se merkillistä tuo ajan kulu. Tiistaina kahviteltiin rakkaan vaimoni syntymäpäivää ja ensi Sunnuntaina omaani. Juurihan noita edellisen kerran juhlittiin. Eihän tuolla paljon merkitystä, vuosi sinne tai tänne, mieli on edelleen "kolmekymppinen". Samalla miettii noita kuntavaaleja, juurihan ne oli ja taas vaihdetaan valtuustoja. Oppivatko kaikki edes vielä kunnallisasioiden aakkosia, kun uusiin vaaleihin käydään?

Sellainen erikoisuus vaalikentillä ainakin Parkanossa ja uutisten mukaan myös muualla, että henkilöön käyvää lievää perusteetonta arvostelua tuntuu olevan liikkeellä. Onko se sitä nykymuodin mukaista "maalittamista". En tiedä, mutta raukkamaista se on, kun se tapahtuu sellaisilla kanavilla, jossa voi herjata nimettömänä. Joillekin tuntuu uuden ryhmänkin mukaantulo aiheuttavan ylimääräistä hermostumista. Omalle kohdalleni ei ainakaan näkyvästi ole tullut mitään negatiivista, mutta eihän sitä tiedä mitä selän takana puhutaan. Itse näen, että vaalityö tehdään rehellisesti ja julkisuudessa asiallisesti. Ei myöskään käydä mitään puukotuskmpanjaa julkisuuden ulkopuolella. Täytyy aina muistaa, että sillä joukolla joka valtuustoihin valitaan, on pystyttävä kaupungin asioita yhteistyössä luotsaamaan seuraavat neljä vuotta. Eikä ne vuodet tule olemaan helppoja varsinkaan taloudellisesti.

Parkanolaista vähemmän edustavaa "itetaidetta" ilmestyy aina ajoittain kolmostien alittavan kevyenliikenteen väylän tunneliseiniin. Kun törkykirjoitukset eivät kaupungin toimesta tulleet siivottua kävimme Turusen Kaukon kanssa seinät maalaamassa. Vanhemmat voisi hieman valvoa jälkikasvuaan mitä iltasella puuhailevat!

Parkanon uuden koulun eräänlainen alkuvaiheen tukiryhmä Tukki ry, jonka piti ainakin alunperin kerätä rahaa uuden koulun oppilaille suunnattaviin tarvikkeisiin, tai laitteisiin, onkin päättänyt käyttää kerätyt rahat saunan ja "paljun" hankkimiseen koulun käyttöön. Viime kaupunginhallituksen kokouksessa otin asian esille ja kyselin miten tämä liittyy koulun opetusohjelmaan. No eihän siihen viisasta vastausta tullut. Jokaisesta ryhmästä nousi kyllä vastustusta hanketta kohtaan. Tuon homman ideoijat eivät huomioineet, että myöskin kaupungilla pitää olla sanansa sanottavana tässä asiassa. Sauna ja palju jäävät kaupungin hoitoon, joka näin sitoo myöskin henkilökuntaa. Valvonta on myöskin oltava aina paikalla. Luulisi kaupungin ja koulun väellä olevan tärkeämpääkin tekemistä. Ellei ole, niin silloin on väkeä liikaa. Sivistystoimen johtaja väitti, että oppilaille on tehty kysely, mitä halutaan. Vielä ei ketään ole löydetty kuka kyselyn on saanut! Olisiko päämestarina ollut nuorisovaalien järjestäjä? Ainakin sivistyslautakunta on asiaan ottanut kantaa ja saanut kokoomus edustajilta tukea hankkeelle.

Ettei kaikkiin tällaisiin hölmöilyihin lähdettäisi mukaan, tarvitaan myöskin vaihtoa valtuutettujen ja sitä kautta lautakuntien edustajien joukkoon. Tähän muutokseen on mahdollista vaikuttaa vielä ensi sunnuntaina äänestämällä KD/ Parkanon puolesta ryhmän ehdokkaita.